Лайм

Як приготувати смачний і вітамінний вінегрет: простий рецепт 15-хвилинка

Простий рецепт улюбленого салату на святковий стіл

Вінегрет - одна з основних страв святкового столу в нашій країні. До цього ситного і смачного салату багато хто звик з самого дитинства. Але далеко не всі знають, що це частування можна приготувати всього за 15 хвилин.

Отже, для приготування швидкого і простого вінегрету вам знадобляться наступні інгредієнти: буряк (2 шт.), морква (2 шт.), картопля (4 шт.), капуста сира або квашена, чорнослив, зелений горошок (за бажанням), цибулина, масло рослинне (1 ст. л.)

Крок 1: Всі сирі овочі потрібно ретельно помити і почистити.

Крок 2: Потім нарізаємо буряк на дрібні кубики, кладемо його в каструлю або глибоку сковороду, поливаємо рослинним маслом і ретельно перемішуємо.

Крок 3: Моркву також нарізаємо на кубики і викладаємо шаром поверх буряка. Перемішувати на цьому етапі нічого не потрібно.

Крок 4: Картоплю нарізаємо точно так само, як моркву і буряк, і теж кладемо новим шаром в ємність для готування.

Крок 5: Закриваємо все щільно кришкою і на сильному вогні готуємо рівно 15 хвилин. Якщо вимкнути вогонь раніше, блюдо буде сирим, якщо трохи пізніше - овочі можуть підгоріти.

Крок 6: Додаємо нарізану цибулю, сіль і перець за смаком. Також можна покласти в салат трохи квашеної або сирої капусти, якщо вам подобається такий варіант вінегрету. За бажанням можна також додати дрібно нарізаний чорнослив і зелений горошок.

Крок 7: Вінегрет можна одразу ж подавати до столу, або ж дати йому настоятися в холодильнику. Якщо ви дасте страві постояти хоча б півгодини, смак буде більш насиченим і пряним.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Подарунок для тещі: астрологи назвали найкращих зятів по знаку Зодіаку

Астрологи назвали найкращих зятів за гороскопом - у списку опинилися Козероги, Раки, Терези, Тельці та Риби

Який крем має бути в торті "Наполеон": класичний рецепт на молоці

Як у домашніх умовах зробити заварний крем на основі молока, яєць та кукурудзяного крохмалю, яким можна змащувати коржі Наполеона

Стильний хіт 2024 року: який фасон курток став фаворитом серед модниць

Навесні 2024 року справжнім хітом стали куртки бомбери кольору хакі - які фасони актуальні та з чим їх носити