Лайм

Як створити затишний Щедрий вечір: 5 важливих пунктів на Старий Новий рік

Що зробити, щоб свято пройшло по-справжньому приємно

13 січня відзначають знаменитий Щедрий вечір, одразу після якого настає Старий Новий рік. Як зробити це свято по-справжньому затишним, красивим і цікавим, які частування потрібно подавати на стіл, і чому в їжу потрібно заховати монетку? Про все це ми розповімо вам в цьому матеріалі.

Гості

У цей святковий вечір прийнято обов'язково кликати додому гостей. Увечері 13 січня слід зібратися з близькими, подивитися улюблені фільми, включити красиву музику. Приємні бесіди і зустрічі одразу ж створять атмосферу затишку і святкового настрою. Особливо в тому випадку, якщо ви виконаєте і наступні пункти, описані нижче.

Частування

На Щедрий вечір і Старий Новий рік прийнято готувати безліч різних страв. Стіл повинен бути щедрим, на ньому обов'язково потрібно розмістити м'ясні страви, святкову кутю, ковбаси та інші продукти. В нашій окремій статті ми розповіли докладно про те, які частування обов'язково потрібно готувати на Щедрий вечір і Старий Новий рік.

Прикраси

Щоб створити справжнє затишне і красиве свято, слід обов'язково прикрасити оселю. Це можна робити як заздалегідь, так і в день святкування, зібравшись зі своїми близькими. Якщо у вас до сих пір стоїть новорічна ялинка, не потрібно її прибирати. Можна додати на дерево кілька нових іграшок або повісити солодощі.

Також по дому слід розвісити різнокольорові гірлянди, а на столах і полицях можна розставити красиві свічки. Для прикраси також відмінно підійдуть ялинові гілочки, святкові серветки і серпантин.

Одяг

Вважається, що в цей вечір потрібно обов'язково переодягнутися в чистий гарний одяг. Ідеальний варіант - надіти на себе якусь обновку. Також наряд для святкування обов'язково повинен бути комфортним, теплим і не дуже яскравим. Пам'ятайте, що Щедрий вечір - родинне свято, тому слід одягатися відповідно. А сукні з глибоким декольте краще залишити для іншого випадку.

Сюрпризи

За старою традицією 13 і 14 січня прийнято ховати монетки в різні частування. Вважається, що той, кому попадеться щаслива монетка в пирозі, запіканці або іншому частуванні, може загадувати бажання. Також така кумедна знахідка нібито приносить достаток і удачу. Докладний рецепт щасливого пирога з сюрпризом ми описали раніше в окремому матеріалі.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Можуть пошкодувати про відвертість: які знаки Зодіаку забагато говорять про особисте

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які діляться особистими таємницями з усіма підряд - Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії, Овни

Чому редиска стає гіркою і як покращити її смак під час вирощування

Через які поширені причини редиска стає гіркою, а також як впоратися із цією проблемою під час вирощування коренеплоду

Пухка паска з цукатами - простий рецепт на Великдень: як її приготувати

Простий рецепт паски на Великдень 2024 на опарі, з додаванням цукатів та цедри – як її приготувати, показала українська фудблогерка