Банош - знаменита гуцульська страва. Вона славиться не тільки своїми смаковими якостями, але і ситністю. А найцікавіше те, що приготувати банош своїми руками простіше простого, адже для цього потрібно зовсім небагато часу і кілька звичайних продуктів.
Отже, для приготування баноша вам знадобляться наступні інгредієнти: кукурудзяна крупа (1 склянка), молоко (2 склянки), сметана (3 ст. л.), козячий сир (за смаком), сіль і перець.
Крок 1: Для початку потрібно зварити кашу. Молоко слід довести до кипіння в невеликій каструлі, потім всипати в нього кукурудзяну крупу. Робити це потрібно акуратно і поступово, постійно помішуючи.
Крок 2: Коли каша стане густою, потрібно додати сметану. Майбутній банош потрібно постійно перемішувати під час всього процесу готування. Після додавання сметани потрібно варити кашу ще 5-7 хвилин.
Крок 3: Тепер в банош потрібно додати сіль і перець, ретельно перемішати, прибрати з вогню і дати постояти 10 хвилин.
Шаг4: Розкласти банош по тарілках, покласти посередині козячий сир, бринзу або фету. Кількість сиру ви можете вибрати на свій розсуд. Також в кашу можна покласти трохи вершкового масла, шкварки, дрібно нарізану зелень або різні приправи.
- Читайте також, як приготувати смачний жульєн. У цьому матеріалі ми розповімо, як зробити оригінальне частування, яким ви точно зможете здивувати своїх гостей.
- Раніше The Lime розповів, як приготувати відмінне фуа-гра вдома. Мало хто знає, що зробити це частування можуть не тільки французькі майстри кулінарії, а й будь-яка господиня. Потрібно тільки знати кілька хитрощів.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.