Лайм

Готуємо класичний закарпатський Банош вдома: рецепт і секрети місцевої кухні

Як приготувати знамениту страву своїми руками

Банош - знаменита гуцульська страва. Вона славиться не тільки своїми смаковими якостями, але і ситністю. А найцікавіше те, що приготувати банош своїми руками простіше простого, адже для цього потрібно зовсім небагато часу і кілька звичайних продуктів.

Отже, для приготування баноша вам знадобляться наступні інгредієнти: кукурудзяна крупа (1 склянка), молоко (2 склянки), сметана (3 ст. л.), козячий сир (за смаком), сіль і перець.

Крок 1: Для початку потрібно зварити кашу. Молоко слід довести до кипіння в невеликій каструлі, потім всипати в нього кукурудзяну крупу. Робити це потрібно акуратно і поступово, постійно помішуючи.

Крок 2: Коли каша стане густою, потрібно додати сметану. Майбутній банош потрібно постійно перемішувати під час всього процесу готування. Після додавання сметани потрібно варити кашу ще 5-7 хвилин.

Крок 3: Тепер в банош потрібно додати сіль і перець, ретельно перемішати, прибрати з вогню і дати постояти 10 хвилин.

Шаг4: Розкласти банош по тарілках, покласти посередині козячий сир, бринзу або фету. Кількість сиру ви можете вибрати на свій розсуд. Також в кашу можна покласти трохи вершкового масла, шкварки, дрібно нарізану зелень або різні приправи.

  • Читайте також, як приготувати смачний жульєн. У цьому матеріалі ми розповімо, як зробити оригінальне частування, яким ви точно зможете здивувати своїх гостей.
  • Раніше The Lime розповів, як приготувати відмінне фуа-гра вдома. Мало хто знає, що зробити це частування можуть не тільки французькі майстри кулінарії, а й будь-яка господиня. Потрібно тільки знати кілька хитрощів.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії

Як підготувати розсаду до пересадки у відкритий ґрунт: правила, яких варто дотримуватися

Як правильно підготувати місце на грядках перед висадкою розсади, а також коли пересаджувати теплолюбні та морозостійкі рослини  

Як правильно готувати класичну окрошку на сметані: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну окрошку на сметані та воді, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких