Лайм

10 музеїв світу, які можна відвідати віртуально поки ви на карантині

Google Arts And Culture пропонує користувачам прогулятися залами відомих музеїв світу

Міста світу одне за одним йдуть на карантин, мільйони людей змушені залишатися вдома. Але і в цій ситуації можна провести час комфортно і з користю, адже інтернет і зручне ліжко ніхто не відбирав.

Об'єднавшись з рядом відомих світових музеїв та галерей, онлайн-сервіс Google Arts And Culture пропонує користувачам відправитися у безкоштовні віртуальні тури та відвідати відомі виставки в музеях Нью-Йорка, Лондона, Амстердама та інших міст. theLime зібрав 10 найпривабливіших екскурсій, на які сьогодні можна відвідати без ризику для здоров'я.

Музей Соломона Гуггенхайма в Нью-Йорку (США)

Пройдіться відомими гвинтовими сходами Гуггенхайма. Дивіться на поверхах музею різноманітні твори мистецтва, шедеври епохи імпресіоністів, кінця ХХ століття та сучасності. Музей Соломона Гуггенхайма є одним з найбільш відвідуваних в Нью-Йорку.

Музей Соломона Гуггенхайма в Нью-Йорку Фото: pinterest.com

Британський музей в Лондоні

Один з найбільших художніх музеїв світу та другий за відвідуваністю після Лувру знаходиться в лондонському районі Блумсбері. Подорожуйте різними періодами історії та відкривайте для себе стародавній живопис та артефакти.

Британський музей в Лондоні Фото: pinterest.com

Музей Ван Гога в Амстердамі (Нідерланди)

Досліджуйте роботи Вінсента Ван Гога в залах музею, який має найбільшу їх колекцією. Вона включає близько 200 картин, 500 малюнків і більше 750 особистих листів художника.

Музей Ван Гога в Амстердамі Фото: pinterest.com

Національна галерея мистецтва у Вашингтоні (США)

Вашингтонська галерея, яка може похвалитися однією з кращих колекцій мистецтва в світі, пропонує віртуальним відвідувачам дві онлайн-виставки: роботи голландського художника у стилі бароко Йоханнеса Вермеєра та виставку американської моди з 1740 по 1895 рік, яка включає в себе безліч моделей одягу від колоніальної до революційної епох.

Національна галерея мистецтва у Вашингтоні Фото: pinterest.com

Галерея Уффіці у Флоренції (Італія)

Один з найстаріших музеїв Європи зберігає колекцію творів мистецтва однієї з найвідоміших сімей міста - Медічі. Тепер будь-який бажаючий може побродити його химерними залами, спроектованим Джорджо Вазарі спеціально для Козімо I Медічі ще у 1560 році.

Галерея Уффіці у Флоренції Фото: pinterest.com

Пергамський музей в Берліні (Німеччина)

Пергамон - один з найбільших музеїв Німеччини. Отже, в ньому є що подивитися навіть на екранах вашого монітора. У залах музею зберігаються всілякі стародавні артефакти, відомі Вавилонські ворота Іштар і, звісно, Пергамський вівтар.

Пергамський музей в Берліні Фото: pinterest.com

Національний музей сучасного мистецтва в Сеулі (Південна Корея)

Цей музей є одним з найпопулярніших у Кореї, і тепер ви можете отримати до нього доступ практично з будь-якої точки світу. Віртуальний тур національним музеєм познайомить вас з шістьма поверхами сучасного корейського і міжнародного мистецтва.

Національний музей сучасного мистецтва в Сеулі Фото: pinterest.com

Музей Орсе в Парижі (Франція)

У паризькій галереї Орсе зберігається одне з найбільших у світі зібрань європейського живопису і скульптури періоду 1850-1910 рр. Зокрема, сотні робіт видатних французьких художників. Відправляйтеся подивитися на шедеври Гогена, Моне та Сезанна.

Музей Орсе в Парижі Фото: pinterest.com

Національний музей антропології в Мехіко (Мексика)

Найважливіший державний музей Мексики містить унікальну колекцію археологічних і антропологічних експонатів доколумбової епохи, знайдених на території Мексики. Не упускайте можливість прогулятися по його 23 залах, де можна відшукати навіть речі, які колись належали цивілізацій майя.

Національний музей антропології в Мехіко Фото: pinterest.com

Художній музей в Сан-Паулу (Бразилія)

Сучасний некомерційний музей в Сан-Паулу став першим такого роду в Бразилії. На площі 10 тис. кв. метрів міститься більше 8 тис. творів мистецтва. У музеї також зберігається одна з найбільших художніх бібліотек в країні.

Художній музей в Сан-Паулу Фото: pinterest.com

  • Раніше оригінал Сальвадора Далі знайшли в комісійному магазині. Уважна співробітниця вчасно зрозуміла, що брудна стара гравюра може виявитися дуже навіть цінною.
  • Читайте також на theLime історію про те, як чоловік продав стару картину за копійки, але вже незабаром пошкодував. Ні він сам, ні хто-небудь з його родини не знав, що зберігали на горищі оригінал картини самого Ван Гога.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: карантин

Читайте також

Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтесь, як зробити цю просту страву

Як приготувати деруни з курячим філе та часниково-сметанним соусом - рецепт смачних млинців - покрокова інструкція

Даша Квіткова показала, як носити леопардові штани – гарячий тренд сезону

Блогерка Даша Квіткова продемонструвала в мережі стильний лук із трендовим леопардовим принтом на штанах та піджаком оверсайз

Як врятувати редиску від хрестоцвітної блішки: народні методи

Чим небезпечна для редиски хрестоцвітна блішка, як її можна позбутися за допомогою деревного попелу, тютюнового пилу, порошку пижми