Лайм

Не знаходите в аптеках маски? Їх можна зробити вдома з марлі - ось проста інструкція

Як зробити маску від вірусу своїми руками

В Україні продовжили карантин через пандемію коронавируса Covid-19. Тепер нам доведеться сидіти вдома аж до 24 квітня, а може і ще довше. Але що робити, якщо періодично виходити з дому все-таки потрібно, а масок в аптеках немає? У цьому матеріалі ми розповімо, як зробити медичну маску своїми руками.

Відразу обмовимося, що саморобна маска, як і найдешевша аптечна, не дає 100-відсоткового захисту від вірусів і бактерій. Однак, вона може допомогти запобігти деяких небезпечних ситуацій. Наприклад, якщо ви поторкали рукою заражену поверхню, а після цього випадково потягнулися до рота або носа. Також маска допомагає не поширювати вірус тим, хто їм вже заражений. Тому дуже важливо надягати її завжди, заходячи в транспорт, аптеку, магазин і так далі.

Отже, для створення маски вам знадобляться: марля (90х60 см), вата товщиною не менше 1 см (15х20 см), ножиці, спирт (на око).

Фото: tvsamara.ru

Крок 1: Для початку потрібно відрізати широкий шматок марлі, який буде основою маски. По довжині вона повинна бути такою, щоб ви змогли скласти її втричі і отримати розмір, оптимальний для закриття ваших носа і рота.

Крок 2: Потім потрібно покласти на марлю шар вати, загорнути, знову покласти шар вати, знов загорнути. Всього у вас повинно вийти три шари.

Крок 3: У кілька стежків пришити до маски зав'язки або резинки.

Важливо: перед виходом на вулицю бажано скропити маску медичним спиртом із зовнішньої сторони. Також така маска не є багаторазовою, тому її потрібно викинути максимум через 3 години використання.

  • Читайте також на theLime добірку кращих фільмів про епідемії, які варто подивитися будинку на карантині. Ці історії напевно надихнуть вас частіше мити руки.
  • Хворий коронавірусів Ідріс Ельба відповів на звинувачення в тому, що зіркам платять за брехню про інфекцію. Раніше актор говорив про те, що хвороба протікає у нього без симптомів.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво