Лайм

Як приготувати смачні домашні манти: рецепт і поради

Як зробити традиційну азіатську страву своїми руками

Манти - м'ясне частування, схоже на пельмені або вареники з м'ясом. Ця страва дуже популярно у народів Центральної Азії, Калмикії, Туреччини, Монголії, Кореї, Татарстану та інших країн. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати манти самостійно.

Отже, для цього вам знадобляться наступні інгредієнти: яловичина (1 кг), свинина (1 кг), цибуля (3 шт.), картопля (1 шт.), спеції (на ваш смак), борошно (800 г), вода ( 400 мл), сіль (1 ч. л.).

Фото: maggi.ru

Крок 1: Для початку потрібно промити м'ясо і пропустити його через м'ясорубку.

Крок 2: Потім слід почистити цибулю і теж подрібнити її за допомогою м'ясорубки. Картоплю помити, почистити і натерти на крупній тертці.

Крок 3: Всі компоненти поєднати, додати спеції і трохи холодної води, ретельно перемішати.

Крок 4: Змішати в окремій ємності борошно, воду і сіль. Замісити густе тісто і скачати з нього ковбаску.

Крок 5: Відірвати від ковбаски невеликий шматочок, розкачати його в тонкий корж, покласти всередину трохи фаршу і акуратно заліпити краї. Продовжити до тих пір, поки не закінчиться тісто.

Крок 6: Змастити друшляк або сітку для готування на пару невеликою кількістю масла, викласти манти і готувати над киплячою водою 40-45 хвилин.

Крок 7: Подавати манти найкраще зі сметанним соусом або аджикою.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою