Лайм

Як приготувати смачні домашні манти: рецепт і поради

Як зробити традиційну азіатську страву своїми руками

Манти - м'ясне частування, схоже на пельмені або вареники з м'ясом. Ця страва дуже популярно у народів Центральної Азії, Калмикії, Туреччини, Монголії, Кореї, Татарстану та інших країн. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати манти самостійно.

Отже, для цього вам знадобляться наступні інгредієнти: яловичина (1 кг), свинина (1 кг), цибуля (3 шт.), картопля (1 шт.), спеції (на ваш смак), борошно (800 г), вода ( 400 мл), сіль (1 ч. л.).

Фото: maggi.ru

Крок 1: Для початку потрібно промити м'ясо і пропустити його через м'ясорубку.

Крок 2: Потім слід почистити цибулю і теж подрібнити її за допомогою м'ясорубки. Картоплю помити, почистити і натерти на крупній тертці.

Крок 3: Всі компоненти поєднати, додати спеції і трохи холодної води, ретельно перемішати.

Крок 4: Змішати в окремій ємності борошно, воду і сіль. Замісити густе тісто і скачати з нього ковбаску.

Крок 5: Відірвати від ковбаски невеликий шматочок, розкачати його в тонкий корж, покласти всередину трохи фаршу і акуратно заліпити краї. Продовжити до тих пір, поки не закінчиться тісто.

Крок 6: Змастити друшляк або сітку для готування на пару невеликою кількістю масла, викласти манти і готувати над киплячою водою 40-45 хвилин.

Крок 7: Подавати манти найкраще зі сметанним соусом або аджикою.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба