7 червня православні християни відзначають Трійцю. У цього свята також є ще одна назва - П'ятидесятниця. У цей день прийнято дотримуватися деяких традицій. Наприклад, готувати оригінальний пиріг, щоб приманити в свій дім достаток.
Для приготування вам знадобляться такі продукти: молоко (200 мл), борошно (400 г), цукор (50 г), сухі дріжджі (6 г), масло вершкове (45 г), яйця (2 шт.), сіль (0.5 ч . л.), жовток (1 шт., для змащення пирога), молоко (1 ст. л., теж для змащення пирога). Начинка: відварне м'ясо (600 г), рис (0.25 склянки), цибуля (2 шт.), вершкове масло (1 ст. л.), рослинна олія (для смаження), сіль і перець (за смаком).
Крок 1: Для початку потрібно підігріти молоко, додати в нього 1 столову ложку цукру і дріжджі і ретельно перемішати.
Крок 2: Потім просіяти борошно через сито, висипати в зручну ємність, зробити посередині поглиблення і влити в нього суміш з цукру, молока та дріжджів. Трохи розмішати і залишити на 20 хвилин.
Крок 3: Вершкове масло розтопити і остудити і додати до решти продуктів.
Крок 4: Туди ж вбити яйця і замісити руками густе тісто.
Крок 5: Перекласти тісто в ємність, змащену вершковим маслом, накрити плівкою і відправити в холодильник на 60 хвилин.
Крок 6: Тим часом можна приготувати начинку. Для цього слід почистити і дрібно нарізати цибулю, потім обсмажити її на рослинній олії до золотистого кольору.
Крок 7: Пропустити смажену цибулю і відварне м'ясо через м'ясорубку, додати всі спеції за смаком.
Крок 8: Рис промити кілька разів під проточною водою, потім відварити до готовності, злити всю рідину і додати кашу в начинку. Гарненько перемішати всі інгредієнти.
Крок 9: Дістати тісто з холодильника і розділити на 2 частини.
Крок 10: Розкачати тісто завтовшки приблизно 0.5 см, змастити форму для пирога маслом і присипати борошном, або застелити пергаментом.
Крок 11: Викласти тісто в форму і сформувати пальцями бортики.
Крок 12: Зверху рівномірно викласти начинку, а на неї покласти другий шар тіста. Защипнути краї, щоб пиріг не розпадався.
Крок 13: Змішати жовток та молоко для змащення і змастити пиріг зверху за допомогою пензлика.
Крок 14: Відправити смакоту в духовку на 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг можна відразу подавати до столу.
- Хочете почастувати своїх близьких оригінальним десертом, або просто побалувати себе чимось смачненьким до чаю або кави? У цьому матеріалі ми розповімо вам, як своїми руками приготувати ароматний чізкейк, який точно сподобається всім.
- Читайте також про 3 оригінальних ідеї простого і корисного сніданку з яйцями і овочами.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.