Лайм

Як приготувати Багатий пиріг на Трійцю: детальний рецепт і поради до свята

Традиційний рецепт на 7 червня

7 червня православні християни відзначають Трійцю. У цього свята також є ще одна назва - П'ятидесятниця. У цей день прийнято дотримуватися деяких традицій. Наприклад, готувати оригінальний пиріг, щоб приманити в свій дім достаток.

Для приготування вам знадобляться такі продукти: молоко (200 мл), борошно (400 г), цукор (50 г), сухі дріжджі (6 г), масло вершкове (45 г), яйця (2 шт.), сіль (0.5 ч . л.), жовток (1 шт., для змащення пирога), молоко (1 ст. л., теж для змащення пирога). Начинка: відварне м'ясо (600 г), рис (0.25 склянки), цибуля (2 шт.), вершкове масло (1 ст. л.), рослинна олія (для смаження), сіль і перець (за смаком).

Фото: kopilka-kulinara.ru

Крок 1: Для початку потрібно підігріти молоко, додати в нього 1 столову ложку цукру і дріжджі і ретельно перемішати.

Крок 2: Потім просіяти борошно через сито, висипати в зручну ємність, зробити посередині поглиблення і влити в нього суміш з цукру, молока та дріжджів. Трохи розмішати і залишити на 20 хвилин.

Крок 3: Вершкове масло розтопити і остудити і додати до решти продуктів.

Крок 4: Туди ж вбити яйця і замісити руками густе тісто.

Крок 5: Перекласти тісто в ємність, змащену вершковим маслом, накрити плівкою і відправити в холодильник на 60 хвилин.

Крок 6: Тим часом можна приготувати начинку. Для цього слід почистити і дрібно нарізати цибулю, потім обсмажити її на рослинній олії до золотистого кольору.

Крок 7: Пропустити смажену цибулю і відварне м'ясо через м'ясорубку, додати всі спеції за смаком.

Крок 8: Рис промити кілька разів під проточною водою, потім відварити до готовності, злити всю рідину і додати кашу в начинку. Гарненько перемішати всі інгредієнти.

Крок 9: Дістати тісто з холодильника і розділити на 2 частини.

Крок 10: Розкачати тісто завтовшки приблизно 0.5 см, змастити форму для пирога маслом і присипати борошном, або застелити пергаментом.

Крок 11: Викласти тісто в форму і сформувати пальцями бортики.

Крок 12: Зверху рівномірно викласти начинку, а на неї покласти другий шар тіста. Защипнути краї, щоб пиріг не розпадався.

Крок 13: Змішати жовток та молоко для змащення і змастити пиріг зверху за допомогою пензлика.

Крок 14: Відправити смакоту в духовку на 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг можна відразу подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні