Лайм

Мучить безсоння? Ось 5 перевірених способів заснути швидше

Як легко налагодити режим сну

У сучасному активному світі багатьом доводиться стикатися з такою проблемою, як безсоння. Вона часто з'являється через стрес, екологічні фактори, неправильне харчування. Від таких нюансів, на жаль, складно позбавитись на 100 відсотків. Але можна спробувати швидше заснути, знаючи деякі хитрощі.

По-перше, варто відмовитися від використання будь-яких гаджетів мінімум за 40 хвилин до сну. Так мозок не буде занадто сильно перевантажений інформацією, і організм зможе швидше розслабитися.

Фото: pixabay.com

Також варто робити за 2 години до сну невелику розминку, або ж виходити на коротку пішу прогулянку. Це хороший метод наситити тіло киснем і допомогти йому краще висипатися.

Фото: pixabay.com

Не варто вживати їжу за 60-120 хвилин до сну, адже інакше організм змушений продовжувати працювати, щоб переварити з'їдене. І, відповідно, він не може повноцінно "відключитися".

Фото: pixabay.com

Дуже важливо стежити за тим, щоб в кімнаті, де ви спите, не було яскравого світла. Ідеальний варіант - спати в повній темряві, або з дуже м'яким ночником. В іншому випадку в організмі не буде вироблятися необхідна для повноцінного відпочинку кількість гормону мелатоніну.

Фото: pixabay.com

Якщо вам потрібно заснути за хвилину або дві, спробуйте простий метод, який ми опишемо далі. Потрібно протягом хвилини плавно переводити погляд справа наліво, намагаючись не фокусувати зір на жодних конкретних об'єктах. Ефект від цієї вправи схожий на відчуття після тривалого читання книги. Очі почнуть втомлюватися, і вас почне долати сонливість. Але варто бути обережними, адже при нестабільному вестибулярному апараті такі вправи можуть спровокувати запаморочення.

Фото: pixabay.com

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

В довжині міді і мідаксі: стилістка показала актуальні сукні на весну 2024

Що таке міді та мідаксі, кому підійдуть сукні та спідниці з такою довжиною, а також які кольорові рішення у тренді навесні 2024 року

У Вербну неділю святять вербу: що треба знати про головну традицію свята

У 2024 році християни східного обряду в Україні Вербну неділю відзначають 28 квітня – традиції великого свята

Як приготувати італійську паску панетоне, яка довго не черствіє: простий рецепт

Простий рецепт панетоне на Великдень 2024 - як приготувати м'яку італійську паску в домашніх умовах