Лайм

Чоловік вперше за 30 років вирішив перебрати старий стіл і ледь не викинув особисті речі Черчилля

Знахідка незабаром з'явиться у місцевому музеї

Британець взяв відпустку і вирішив провести її з користю. Чоловік затіяв генеральне прибирання, в ході якої вперше за 30 років дістався до шухляд старого столу. Відкривши картонну коробку, яка зберігалася в одному з ящиків, він не повірив своїм очам, адже за мить до цього ледь не викинув особисті документи та речі самого Вінстона Черчилля.

Як пише The Sun, герой цієї історії вирішив зберегти своє ім'я в таємниці, але охоче поділився подробицями. Вся справа в тому, що 30 років тому він вже був за крок до того, щоб викинути ці папери. Тоді британець допомагав з прибиранням у домі партнера своєї тещі, і в старій валізі знайшов документи з державними печатками. Їх збиралися відправити на смітник, але чоловік вирішив зберегти знахідку, щоб пізніше вивчити її.

Документи та фото з коробки Фото: thesun.co.uk

Так коробка з-під пазлів, яка зберігала унікальні документи спецслужб часів Другої світової, фотографії, особисті записки Вінстона Черчілля та його водія, а також звіти про пересування та плани прем'єр-міністра, 30 років пролежала в столі. Британець забув про неї геть.

Намагаючись розібратися в паперах, чоловік звернувся до аукціонного будинку Hansons. Фахівцям вдалося з'ясувати, що водій Реджинальд Паркер працював на Вінстона Черчилля з 1925 по 1949 роки і пішов у відставку у віці 64 років. Знайдені документи, швидше за все, зберігав свого часу і він.

Реджинальд Паркер, фото з коробки Фото: thesun.co.uk

Виручити велику суму британцеві не вдалося, знахідку оцінили у 250-350 фунтів стерлінгів (8,500 - 11,800 тисяч гривень), але архівні документи чудово доповнять музейну експозицію про життя та діяльності Вінстона Черчилля.

  • Читайте також на theLime, як чоловік продав стару картину за копійки, та вже незабаром пошкодував - це був шедевр Ван Гога вартістю в мільйони. "Селянку біля сільського будинку" вважають першою картиною, яку продав сам художник.
  • А ось історія колекціонера, який, дізнавшись про свою хворобу, зарив клад на $1 млн. Згодом розвиток хвороби вдалося зупинити, але ідею зі скарбом чоловік все одно реалізував. Скриню знайшли через 20 з гаком років.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги:

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити