Лайм

Еглет, мюзле і пендельтюр: 10 звичайних предметів, які називаються куди складніше, ніж ми думали

Перевірте, чи знаєте ви справжні назви всім знайомих речей

Ви знаєте, що на вашому обличчі є глабелла? А що таке пуцька вам відомо? Ну а як щодо мультіфори, чи часто ви її використовуєте? Про всі ці дивні назви ми розповімо в цьому матеріалі, адже всі ми, самі того не знаючи, постійно стикаємося з цими предметами і деталями.

Мюзле. Цим красивим словом називається ні що інше, як звичайний дротяний фіксатор, який тримає пробку в шийці пляшки шампанського.

Фото: pixabay.com

Піпідастр. Таке смішну назву носить спеціальний пухнастий пензлик для змахування пилу.

Фото: ozone.ru

Пендельтюр. Асоціація, яка виникає з цим словом майже у всіх, цілком вірна. Адже саме таке ім'я носять двері, які відкриваються в обидві сторони. Такі двері часто бувають в барах та інших подібних закладах. І вони дійсно можуть вдарити нишком.

Фото: amazon.com

Тренчик - та сама деталь ремінця, яка повинна фіксувати вільний край. І яка постійно злітає і десь губиться.

Фото: pixabay.com

Мультіфора - саме так насправді називається звичний всім канцелярський прозорий "файлик" для документів.

Фото: adme.ru

Глабелла - слово, знайоме багатьом майстрам салонів краси, косметологам і так далі, але зовсім незвичне для інших. Так називається ділянка обличчя між бровами.

Фото: pixabay.com

Еглет - металевий або пластиковий твердий наконечник на шнурках, який потрібен для того, щоб шнурок було простіше вдівати в отвори.

Фото: pixabay.com

Бонбоньєрка. Таке веселе ім'я носить красива декоративна коробочка невеликого розміру для цукерок, маленьких сувенірів та інших подібних речей. Найчастіше бонбоньєрки роблять з картону або м'якого пластику і перев'язують стрічками.

Фото: pixabay.com

Раскета. Це слово не має ніякого відношення до ракет або брускетт. Раскетою називається поперечна складка або, простіше кажучи, зморшка, яка утворюється на згині внутрішньої сторони зап'ястя.

Фото: pixabay.com

І нарешті останній пункт нашого списку незвичних назв - пуцька. А точніше, щільне гумове кілечко біля основи повітряної кульки. Саме в пуцьку ми дуємо, щоб кулька наповнилася повітрям.

Фото: pixabay.com

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Якою має бути глибина траншей, в які висаджують картоплю навесні, коли проводити підгортання, а також як це правильно робити  

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати лазанью з м'ясним фаршем та соусом бешамель, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев