Лайм

3 міфи про користь знежирених продуктів, або чому не варто ними захоплюватися

Користь і шкода продуктів без жиру

Багато хто вірить, що знежирені продукти не шкідливі для фігури, сприяють схудненню і так далі. Але чи правда це? У цьому матеріалі ми розповімо вам про 3 найбільш популярних міфи про продукти, в яких нібито немає жиру.

Міф номер 1 - в знежирених продуктах взагалі немає жиру. Це не правда. Невеликий відсоток все одно залишається, наприклад, в молочних продуктах мінімальна частка жиру - 0.5 відсотків. Тому не варто вірити виробникам, які стверджують, що їхня продукція знежирена до нуля.

Фото: pixabay.com

Міф номер 2 - знежирені продукти не шкодять фігурі і допомагають схуднути. Самі по собі такі продукти не можуть ні нашкодити, ні допомогти в боротьбі із зайвими сантиметрами. Але вони дійсно можуть стати непоганим доповненням раціону. Наприклад, в поєднанні з овочами, фруктами, злаками і так далі. Важливо також пам'ятати, що при зниженні відсотка жирності, скажімо, в йогуртовій заправці салату корисні речовини з овочів будуть засвоюватися набагато менше.

Фото: pixabay.com

Міф номер 3 - знежирені продукти завжди корисні і безпечні. Це не зовсім так. Наприклад, в знежирений сир часто додають крохмаль, цукор, ароматизатори та інші подібні добавки, так як інакше цей продукт буде не надто привабливим і смачним. Краще вживати в їжу натуральні продукти, не боячись вищого відсотка жирності.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні