Лайм

Як Микола Лукашенко в свої 15 став популярнішим за батька - він перший з трьох синів президента Білорусі, кому це вдалося

Чому молодший з синів президента - зірка соцмереж

У квітні цього року під час візиту Олександра Лукашенка до Китаю в об'єктиви папараці потрапив 15-річний Микола Лукашенко - молодший з трьох синів президента Білорусі. До цього хлопця неодноразово бачили ще маленьким школярем, який відвідував з батьком різні офіційні заходи, але до 2020-го року він виріс і, схоже, зробив те, що ще не вдавалося навіть його старшим братам - став популярнішим за самого гаранта.

Олександр Лукашенко з сином Миколою Фото: Getty Images

Уже в наступні кілька днів Микола Лукашенко став зіркою мемів і отримав різні прізвиська - "принц Білорусі", "краш всія Русі" (слово crush в англійській використовується відносно людини, який розбиває чиєсь серце). Дівчата в соцмережах відкрито захоплювалися модельною зовнішністю хлопця і нітрохи не соромилися визнавати, що учень 9-го класу підкорив їх серця. При цьому популярності молодшому синові Лукашенко додав і той факт, що хлопець взагалі не зацікавлений у політиці. У всякому разі, поки що.

Микола Лукашенко народився в серпні 2004 року. Вже тоді в ЗМІ було багато розмов про хлопчика, адже ім'я його матері досі залишається таємницею президента Білорусі. Сам Олександр Лукашенко з 1975 року перебуває у шлюбі з Галиною Лукашенко, в 1975-му та 1980-му в їхній родині народилося двоє синів - Віктор і Дмитро. Але з 1994-го подружжя живе окремо, хоча офіційно й не розлучене.

Петро Порошенко та Олександр Лукашенко з сином Фото: Getty Images

Одного разу Олександр Лукашенко згадав, що мати Миколи працює лікарем, після чого в ЗМІ з'явилася версія, що третього сина гаранту народила його колишній особистий лікар Ірина Абельска.

З батьком на офіційних заходах Микола з'являється з 2008 року. Він брав участь у військових навчаннях і парадах, супроводжував Лукашенка в поїздках країною та за її межами, з'являвся на зустрічах гаранта з главами держав. Зокрема, бачився з Володимиром Путіним, Бараком Обамою, Віктором Ющенком, Петром Порошенком, папою римським Франциском та іншими.

Олександр Лукашенко з сином на зустрічі з Папою Римським Франциском Фото: Getty Images

У віці 10 років Микола Лукашенко брав участь у засіданні Генеральної асамблеї ООН, але навіть такого роду масштабні заходи не викликають у нього бажання пов'язувати своє життя з політикою. У всякому разі, так стверджує сам президент Білорусі.

44-річний Віктор Лукашенко (старший із синів президента) з 2019 року обіймає посаду в. о. першого віце-президента Національного олімпійського комітету Республіки Білорусь. До цього був помічником батька-гаранта, пізніше - членом Ради Безпеки Республіки Білорусь. 40-річний Дмитро Лукашенко (другий син президента) також побудував кар'єру громадського діяча і в 2006-му став членом Національного олімпійського комітету Білорусі. Що ж стосується Миколи, поки хлопця куди більше цікавлять музика та спорт. Зокрема, гра на фортепіано, хокей і біатлон.

Поки старші сини Лукашенка залишаються мало кому відомими громадськими діячами, про Миколу говорять в Білорусі, Росії, Україні та навіть у Китаї, після того, як у соцмережах з'явилося відео, на якому хлопець китайською мовою привітав жителів країни з Новим роком. Деякі впевнені, що Микола стане наступником батька, от тільки сам Лукашенко-старший нібито не будує подібних планів.

Нещодавно Дмитро Гордон анонсував інтерв'ю з Олександром Лукашенком, в якому згадав слова президента Білорусі про молодшого сина. Гарант нібито розповів про опозиційні настрої Миколи, який в свої 15 років після численних поїздок з батьком вже має твердий світогляд і значно більше цікавиться культурним та спортивним життям. Саме тому сам Лукашенко нібито не горить бажанням бачити його своїм наступником, яке б майбутнє хлопцеві не пророкували в соцмережах.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу