Лайм

Як зробити торт Спартак вдома: найпростіший рецепт і поради ласунам

Приготуйте смачний десерт до чаю

Під час локдауну у багатьох з'явився вільний час для того, щоб зайнятися домашніми справами, які постійно відкладалися у дальній ящик, або приготувати щось нове. Якщо ви давно не балували близьких домашньою випічкою, радимо приготувати торт Спартак. theLime вирішив в деталях розповісти вам його рецепт і поділитися порадами, щоб десерт обов'язково вийшов вдалим.

Інгредієнти для коржів: борошно (400 г), какао-порошок (4 ст. л.), цукор (150 г), вершкове масло (100 г), яйця (2 шт.), мед (4 ст. л.), сода харчова (1 ч. л.), розпушувач (1 ч. л.).

Інгредієнти для крему: борошно (100 г), цукор (150 г), вершкове масло (200 г), яйця (2 шт.), молоко (500 г), ванільний цукор (2 ч. л.).

Інгредієнти для глазурі: вершкове масло (60 г), гіркий шоколад (100 г).

Приготування

Спочатку займемося приготуванням тіста на коржі. Для цього необхідно розм'якшити вершкове масло - зробити це можна за допомогою мікрохвильової печі.

У великій мисці змішуємо борошно, какао-порошок і розпушувач.

Порада: борошно з розпушувачем слід обов'язково просіяти через сито, це можна зробити навіть кілька разів. Таким чином ми насичуємо борошно киснем, роблячи його більш повітряним, що найкращим чином позначається на якості випічки.

Нагріваємо воду у великій каструлі - це нам знадобиться для парової бані.

У каструлі меншого розміру змішуємо мед, вершкове масло і цукор. Встановлюємо на парову баню каструлю з медовою сумішшю і при постійному помішуванні доводимо до однорідності.

Фото: pixabay.com

В окремій ємності збиваємо вінчиком два яйця. Потім поступово вливаємо їх у медову суміш, постійно перемішуючи. Згодом додаємо соду - маса повинна відразу збільшитися в розмірі та з'явитися пінка. Проварюємо близько 10 хвилин, потім даємо охолонути кілька хвилин.

Додаємо цю суміш в миску з просіяним борошном і какао, добре перемішуємо ложкою. Поступово тісто має загуснути.

Порада: Одразу після змішування інгредієнтів тісто спочатку може здатися рідкуватим, але борошно додавати не потрібно. Остигаючи, тісто буде густіти, стане еластичним і не буде липнути до рук.

Потім скачуємо з нього ковбаску і розрізаємо її на 8 частин. Розкладаємо їх на тарілку, накриваємо харчовою плівкою - у такому вигляді вони повинні постояти 15 хвилин при кімнатній температурі, а потім ще 15 хвилин у холодильнику.

Фото: pixabay.com

Розігріваємо духовку до 180°С. Розкачуємо першу порцію тіста товщиною до 2 мм на пергаментному папері, зробимо кілька проколів виделкою і перекладемо тісто з папером на деко. Випікаємо корж близько 6-8 хвилин.

Поки готується перший корж, виконаєм те ж саме, щоб підготувати наступний.

Порада: Готові коржі не можна складати один на одного, щоб вони не злиплися.

Готові коржі потрібно обрізати, використовуючи спеціальну форму або кришку від каструлі.

Порада: Не викидайте обрізки від тіста, а складіть їх окремо - з них можна зробити крихту для прикрашання торта.

Далі займемося приготуванням крему. Для цього в мисці змішуємо молоко, збиті попередньо яйця, цукор, ванільний цукор або ванілін, борошно. Перемішуємо і ставимо на водяну баню. Проварюємо до загустіння.

Даємо крему час охолонути, накривши його харчовою плівкою.

Фото: pixabay.com

Міксером збиваємо вершкове масло до пишності. Продовжуючи збивати, додаємо по одній ложці крему. У результаті повинна вийти дуже пишна маса.

Порада: Масло має бути злегка підталим. Для цього його можна залишити заздалегідь при кімнатній температурі або ж підігріти в мікрохвильовці.

Збираємо торт: ставимо підкладку або тарілку, на неї викладаємо перший корж, потім шар крему, знову корж, крем і так далі. Також змащуємо бортики торта. Останній корж не потрібно змащувати кремом - для нього зваримо шоколадну глазур.

Шматочки, що залишилися після обрізки коржа, подрібнюємо і посипаємо ними торт з усіх боків.

Фото: pixabay.com

Для глазурі розтоплюємо одну плитку шоколаду і вершкове масло в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 10-15 секунд, кожен раз перемішуючи глазур.

Верхній корж поливаємо глазур'ю. Далі - відправляємо торт мінімум на 8 годин в холодильник, щоб коржі рівномірно просочилися.

Смачного!

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні