Лайм

Печемо вдома знаменитий американський пиріг: простий рецепт і поради

Побалуйте сім'ю смачною випічкою

Взимку як ніколи хочеться відчувати вдома затишок і комфорт, які у багатьох асоціюються з домашньою випічкою і сімейними чаюваннями. І якщо ви вже пробували зробити яблука "в піжамі", theLime рекомендує спекти знаменитий американський пиріг.

Інгредієнти для тіста: пшеничне борошно (2 склянки), вершкове масло (130 г), цукрова пудра (2 ст. л.), вода (3 ст. л.), ванільна настоянка (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: яблука (6 шт.), крохмаль (1 ст. л.), кориця (1 ч. л.), цукор (4 ст. л.), лимонний сік (3 ст. л.).

Приготування

Для початку займемося тістом - зробити його можна як вручну, так і в комбайні. Щоб полегшити собі завдання, краще використовувати комбайн: в нього покласти просіяне через сито борошно, цукрову пудру і вершкове масло.

Порада: Масло має бути злегка підталим. Для цього його можна залишити заздалегідь при кімнатній температурі або ж підігріти в мікрохвильовці.

У комбайні вийшла дрібна крихта. Туди додайте частину води і ванільну настоянку. Продовжуйте замішувати тісто, поступово додаючи воду.

Фото: pixabay.com

Порада: Якщо ви вирішили замішувати тісто вручну, то порубайте суміш ножем або перетріть масло з борошном руками, але тоді дійте дуже швидко, щоб масло від теплоти рук не почало танути.

З готового тіста сформуйте кулю, загорніть її в харчову плівку і відправте на півгодини-годину в холодильник.

У цей час можна зайнятися начинкою: яблука необхідно промити, очистити від шкірки і серцевини, нарізати скибочками. Потім змішати в мисці яблука з корицею, цукром і лимонним соком.

Порада: Можна додати 1 столову ложку крохмалю, якщо яблука дуже соковиті.

Тісто вийняти з холодильника, розрізати на дві частини, при чому одна частина повинна бути більшою за іншу.

Фото: pixabay.com

Форму для випічки змастити вершковим маслом.

Більшу частину тіста розкачати за розміром форми для випічки, враховуючи також бортики. Перекласти тісто, зробити бортики, висипати начинку.

Другу частину тіста розкачати і нарізати на рівні смужки, а потім викласти їх, сформувавши таким чином "сіточку". Її краї з'єднати з бортиком пирога.

Порада: Змастіть пиріг за допомогою спеціального пензлика молоком або яйцем для більш апетитної скоринки.

Розігріти духовку до 180°С. Випікати приблизно 30-40 хвилин.

Дайте готовому пирогу охолонути, а подати можна з кулькою морозива.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити  

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу