Взимку як ніколи хочеться відчувати вдома затишок і комфорт, які у багатьох асоціюються з домашньою випічкою і сімейними чаюваннями. І якщо ви вже пробували зробити яблука "в піжамі", theLime рекомендує спекти знаменитий американський пиріг.
Інгредієнти для тіста: пшеничне борошно (2 склянки), вершкове масло (130 г), цукрова пудра (2 ст. л.), вода (3 ст. л.), ванільна настоянка (1 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: яблука (6 шт.), крохмаль (1 ст. л.), кориця (1 ч. л.), цукор (4 ст. л.), лимонний сік (3 ст. л.).
Приготування
Для початку займемося тістом - зробити його можна як вручну, так і в комбайні. Щоб полегшити собі завдання, краще використовувати комбайн: в нього покласти просіяне через сито борошно, цукрову пудру і вершкове масло.
Порада: Масло має бути злегка підталим. Для цього його можна залишити заздалегідь при кімнатній температурі або ж підігріти в мікрохвильовці.
У комбайні вийшла дрібна крихта. Туди додайте частину води і ванільну настоянку. Продовжуйте замішувати тісто, поступово додаючи воду.
Порада: Якщо ви вирішили замішувати тісто вручну, то порубайте суміш ножем або перетріть масло з борошном руками, але тоді дійте дуже швидко, щоб масло від теплоти рук не почало танути.
З готового тіста сформуйте кулю, загорніть її в харчову плівку і відправте на півгодини-годину в холодильник.
У цей час можна зайнятися начинкою: яблука необхідно промити, очистити від шкірки і серцевини, нарізати скибочками. Потім змішати в мисці яблука з корицею, цукром і лимонним соком.
Порада: Можна додати 1 столову ложку крохмалю, якщо яблука дуже соковиті.
Тісто вийняти з холодильника, розрізати на дві частини, при чому одна частина повинна бути більшою за іншу.
Форму для випічки змастити вершковим маслом.
Більшу частину тіста розкачати за розміром форми для випічки, враховуючи також бортики. Перекласти тісто, зробити бортики, висипати начинку.
Другу частину тіста розкачати і нарізати на рівні смужки, а потім викласти їх, сформувавши таким чином "сіточку". Її краї з'єднати з бортиком пирога.
Порада: Змастіть пиріг за допомогою спеціального пензлика молоком або яйцем для більш апетитної скоринки.
Розігріти духовку до 180°С. Випікати приблизно 30-40 хвилин.
Дайте готовому пирогу охолонути, а подати можна з кулькою морозива.
Смачного!
- Раніше ми розповіли про те, як зробити торт Спартак вдома.
- Читайте також на theLime, як спекти ароматні кекси з родзинками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.