Чимало сучасних господинь вважають, що спекти тертий пиріг або торт Наполеон - це, по-перше, дуже довго, а по-друге, дуже складно. theLime вирішив розвінчати цей міф і розповісти, як зробити бісквітний торт без випічки.
Зазначимо, що сучасні технології не стоять на місці - якщо раніше в магазинах продавалися лише окремо борошно, цукор, ванільний цукор та інші інгредієнти для випічки, то зараз стали виробляти як заморожене тісто і навіть готові пироги, які можна просто поставити в розігріту духовку, так і коржі, суміші для випічки і крему, в які потрібно додати лише яйця, воду або масло, розмішати і вилити в форму. Це дуже полегшує життя багатьом господиням.
Інгредієнти для бісквітного торта: готові коржі (3-4 шт.), часточки апельсина, волоські горіхи, ягоди, кондитерська шоколадна посипка (1 упаковка, 10 г).
Інгредієнти для просочування коржів: цукор (6 ст. л.), ванільний цукор (10 г), вода (9 ст. л.), апельсиновий сік (1,5-2 ст. л.).
Інгредієнти для заварного крему: суха суміш для приготування крему з ароматом ванілі (1 упаковка, 100 г), молоко (300 мл), вершкове масло (100 г).
Приготування:
Заздалегідь виставте вершкове масло, щоб воно нагрілося при кімнатній температурі.
Спочатку потрібно приготувати цукровий сироп для просочування коржів: в каструлю вилити воду, висипати цукор і ванільний цукор, нагріти на повільному вогні до закипання. Не забувайте помішувати - щоб цукор повністю розчинився. Після того, як суміш закипить, необхідно зняти її з вогню і додати апельсиновий сік.
Візьміть готові бісквітні коржі та за допомогою силіконового пензлика нанесіть цукровий сироп на всі коржі з двох сторін. Залиште їх просочуватися приблизно на 15-30 хвилин.
Потім слід зробити заварний крем: у невеликій каструлі змішати охолоджене молоко і готову суміш для приготування крему. Поставити його на вогонь, варити, постійно помішуючи до повного закипання. Зняти з вогню і дати трохи охолонути, потім - додати розтале вершкове масло і збити міксером або вручну вінчиком.
Просочені сиропом коржі слід змастити заварним кремом і поставити один на одного. В один з шарів можна додати горіхи або ягоди, а також шар джему, варення або желе замість крему.
Зверху торт також необхідно прикрасити скибочками апельсина, горіхами або шоколадною посипкою - на ваш смак.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома кримськотатарські янтики.
- Читайте також на theLime про те, як зробити смачну запіканку без цукру.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.