Лайм

Готовим дома улюблений десерт Кейт Міддлтон: рецепт шоколадного пудингу з фініками

Побалуйте близьких незвичним десертом

Кожна господиня намагається готувати для своєї сім'ї смачні та корисні страви. Але іноді хочеться побалувати рідних десертом - і якщо ви вже пробували зробити тертий пиріг з варенням, радимо приготувати пудинг з фініками. theLime вирішив докладно розповісти про цей вишуканий десерт.

Зазначимо, що шоколадний пудинг з фініками - це улюблені ласощі герцогині Кембриджської та дружини принца Вільяма Кейт Міддлтон.

Інгредієнти для пудингу: фініки без кісточки (170 г), яйце (1 шт.), сода (1 ч. л.), розпушувач (1 ч. л.), ванільний цукор або ванілін (1 ч. л.), цукор (170 г), вершкове масло (60 г), вода (240 мл), борошно (230 г), шоколад (225 г).

Інгредієнти для соусу: тростинний (коричневий) цукор (300 г), вершкове масло (200 г), шоколад (50 г), вершки 30% (9 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставити, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.

Взяти фініки без кісточок, нарізати їх на 8 частин, злегка посипати содою. Відставити їх.

У каструлю з товстим дном висипати цукор, додати воду і прогріти майже до кипіння, постійно помішуючи силіконовою лопаткою або дерев'яною ложкою - до стану карамелі.

Збити вершкове масло і цукор до утворення пишної маси, додати яйце і ванільний цукор і продовжувати збивати. Потім додати борошно і розпушувач, фініки з содою, карамель, шоколад, все ретельно перемішати.

Зробимо соус: вилити в каструлю з великим дном вершки, підтале вершкове масло, висипати подрібнений шоколад і цукор. Поставити на плиту і після закипання проварити 4-5 хвилин.

Розділити соус на дві частини: одну вилити на дно форми, в якій буде випікатися пудинг, а другу - залишити для декору.

Перелити тісто у форму.

Приготувати пудинг можна на водяній бані (на пару) - для цього вам знадобиться приблизно година-півтори. Або ж розігріти духовку до 180°С і випікати приблизно 45-60 хвилин.

Подавати пудинг можна з соусом, збитими вершками і морозивом.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою