Лайм

Як приготувати омлет Пуляр: рецепт трендової страви із соцмереж

Такий сніданок точно здивує ваших близьких

Кожен ранок у багатьох господинь починається із приготування сніданку. І якщо ви вже перепробували різні варіанти яєчні та омлетів, пропонуємо вам рецепт омлету Пуляр. theLime вирішив розповісти трохи про історію цієї страви і поділитися рекомендаціями, як його приготувати.

Омлет Пуляр - це французька страва, яку вперше приготували на острові Мон-Сен-Мішель.

Цю чудо-страву вигадала француженка Аннетт Пуляр, що жила тут в XIX. Не поділивши з родичами сімейний бізнес, молода жінка вирішила самостійно відкрити готель. Однак її справи йшли не дуже добре, і їй часто нічого було запропонувати своїм постояльцям, окрім яєць. Згідно з легендою, один із мандрівників підказав їй рецепт повітряного омлету, а пані Пуляр настільки вдосконалила його приготування, що скоро прославилася на всю Францію.

Від звичайного, знайомому кожному з нас, омлет Пуляр відрізняється тим, що білки і жовтки готуються окремо, утворюючи в результаті практично багатошаровий яєчний пиріг.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: яйця (4 шт.), молоко (2 ст. л.), вершкове масло (5 г), сіль.

Приготування:

Спочатку відокремлюємо жовтки від білків всіх 4-х яєць. Якщо ви не знаєте, як це зробити, візьміть звичайну пластикову пляшку. Обережно розбийте яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стисніть стінки порожньої пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім піднесіть горлечко до жовтка і плавно розтисніть стінки. Жовток втягнеться в пляшку, а білок залишиться у мисці.

У жовтки додаємо вершки або молоко, солимо, перемішуємо виделкою або вінчиком.

Білки збиваємо в стійку піну - найкраще це зробити за допомогою міксера. Солимо їх і ще раз збиваємо до стійких піків.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, виливаємо на неї жовтки і розподіляємо по всій поверхні. Чекаємо, поки вони схопляться.

Викладаємо на сковороду з жовтками збиті білки, розрівнюємо силіконовою лопаткою. Зменшуємо вогонь до мінімуму і не накриваємо кришкою.

Через деякий час можна перевірити готовність страви - торкніться білкової піни пальцем. Якщо білок не прилип, це значить, що омлет готовий.

Складаємо його навпіл, розрізаємо на дві порції і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли про прості сніданки, на приготування яких піде не більше 5 хвилин.
  • Читайте також на theLime про те, як зробити маленькі піци з різною начинкою вдома.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні