Серед різновидів піци найбільшу популярність заслужила гавайська. Гурмани полюбили її за цікаве поєднання солоноватого соусу, курочки та солодкого ананасу. Готується вона дуже просто, а її смак та аромат не залишить байдужим нікого.
Рецепт піци дуже простий. З інгредієнтів вам знадобляться: борошно (200 г), вода (130 мл), сухі дріжджі (1 ч.л.), олія (1 ст.л.), цукор (0.5 ч.л.), сіль (0.5 ч . л.), ананаси (120 г), куряче філе (150 г), твердий сир (100 г), томатний соус (3 ст. л.).
Гавайська піца - спосіб приготування
Домашня піца за цим рецептом вийде смачною, якщо дотримуватися наступних кроків:
Крок 1: Візьміть велику миску та просійте туди 150 г борошна. Додайте цукор, сіль, дріжджі та добре перемішайте, щоб всі сухі інгредієнти між собою з'єдналися.
Крок 2: Влийте в миску теплу воду, олію та перемішайте до однорідності. Поступово додайте борошно, що залишилося, замішуючи тісто, поки воно не стане гладким, але при цьому м'яким. Поставте тісто в тепле місце на годину-півтори.
Крок 3: Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Консервовані ананаси наріжте довільними шматочками, куряче філе відваріть і теж наріжте, сир натріть на крупній тертці. За бажанням, відварну курку можна замінити на копчену.
Крок 4: Тісто викладіть на посипану борошном поверхню та розкачайте у тонкий пласт будь-якої форми. Зверху змастіть томатним соусом і додайте зверху ананаси, курочку та сир.
Крок 5: Запікайте піцу в духовці, заздалегідь розігрітій до температури 200 градусів близько 20 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Сир повинен розплавитися та покритися золотистою скоринкою. Готову піцу вийміть, розріжте на шматочки та відразу подавайте.
- Раніше ми розповіли, як приготувати піцу Пепероні вдома. Її полюблять й дорослі, й діти.
- Читайте також на theLime, як зробити ідеальне тісто для піци, щоб не зіпсувати улюблене італійське блюдо.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.