На вихідних завжди хочеться урізноманітнити своє меню і приготувати для сім'ї щось незвичне. Якщо ви вже пробували робити тост з червоною рибою і авокадо, спробуйте також сендвіч Монте-Крісто. theLime ділиться з вами простим рецептом приготування цієї страви.
Сендвіч Монте-Крісто - це сендвіч з шинкою і сиром, обсмажений на сковороді або у фритюрі. У 1930-1960-х роках в американських кулінарних книгах були рецепти цього сендвіча під такими назвами: "французький сендвіч", "сендвіч з підсмаженою шинкою" і "французький сендвіч зі смаженим сиром".
Інгредієнти: тостовий хліб (4 скибочки), шинка (4 скибочки), сир твердий (2 скибочки), молоко (2 ст. л.), майонез (2 ст. л.), гірчиця (2 ст. л.), яйце (1 шт.), сіль.
Приготування:
Хліб, сир і шинку нарізаємо акуратними шматочками.
Скибочки хліба змащуємо майонезом або гірчицею (можна і тим, і іншим).
На одну скибочку хліба кладемо шинку і сир, а потім накриваємо її другим шматочком хліба.
Проробляємо те ж саме з рештою хліба, шинки і сиру.
У мисці збиваємо молоко, яйце і щіпку солі.
Вмочуємо сендвічі в яєчно-молочну суміш і тримаємо в ній 30 секунд.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, викладаємо на неї сендвічі та обсмажуємо близько 2 хвилин з кожного боку.
Знімаємо їх зі сковороди, викладаємо на дошку і розрізаємо на трикутники.
Подаємо з овочами і зеленню.
- Раніше ми розповіли, як приготувати омлет Пуляр.
- Читайте також на theLime рецепт ароматного львівського сирника.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.