Лайм

Як приготувати сендвіч Монте-Кристо на сніданок: рецепт популярної страви із соцмереж

Спробуйте зробити його на вихідних

На вихідних завжди хочеться урізноманітнити своє меню і приготувати для сім'ї щось незвичне. Якщо ви вже пробували робити тост з червоною рибою і авокадо, спробуйте також сендвіч Монте-Крісто. theLime ділиться з вами простим рецептом приготування цієї страви.

Сендвіч Монте-Крісто - це сендвіч з шинкою і сиром, обсмажений на сковороді або у фритюрі. У 1930-1960-х роках в американських кулінарних книгах були рецепти цього сендвіча під такими назвами: "французький сендвіч", "сендвіч з підсмаженою шинкою" і "французький сендвіч зі смаженим сиром".

Інгредієнти: тостовий хліб (4 скибочки), шинка (4 скибочки), сир твердий (2 скибочки), молоко (2 ст. л.), майонез (2 ст. л.), гірчиця (2 ст. л.), яйце (1 шт.), сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Хліб, сир і шинку нарізаємо акуратними шматочками.

Скибочки хліба змащуємо майонезом або гірчицею (можна і тим, і іншим).

На одну скибочку хліба кладемо шинку і сир, а потім накриваємо її другим шматочком хліба.

Проробляємо те ж саме з рештою хліба, шинки і сиру.

У мисці збиваємо молоко, яйце і щіпку солі.

Вмочуємо сендвічі в яєчно-молочну суміш і тримаємо в ній 30 секунд.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, викладаємо на неї сендвічі та обсмажуємо близько 2 хвилин з кожного боку.

Знімаємо їх зі сковороди, викладаємо на дошку і розрізаємо на трикутники.

Подаємо з овочами і зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні