Лайм

Готуємо на сніданок ароматний львівський сирник: рецепт і секрети місцевої кухні

Корисний рецепт для тих, хто хоче різноманітності

Всі господині знають, що з сиру можна приготувати безліч смачних і корисних страв. І якщо ви вже перепробували всі варіанти, пропонуємо вам зробити львівський сирник, який відмінно доповнить сніданок. theLime ділиться з вами класичним рецептом цього десерту.

Щоб спекти правильний львівський сирник, особливу увагу потрібно приділити вибору продуктів. Важливу роль відіграє сир - галицькі господині вважають за краще купувати домашній, але можна взяти і магазинний - але не менше 9% жирності.

Не менш важлива і текстура - для цього блюда не підходить зернистий сир. Потрібен в міру м'який, але при цьому не водянистий сир.

Традиційно для львівського сирника використовують прямокутну форму - як для кексу або хліба "цеглинкою". Але якщо немає - тоді беремо круглу форму.

Ще один нюанс - львівський сирник можна урізноманітнити всілякими ягодами і фруктами, а також зробити його в мультиварці.

Інгредієнти для сирника: сир 9% (500-600 г), яйця (3 шт.), цукор (150 г), масло вершкове (100 г), цедра лимона, манка (1 ст. л.), за бажанням можна додати родзинки.

Інгредієнти для глазурі: вершкове масло (1 ст. л.), какао-порошок (2 ст. л.), сметана (2-3 ст. л.), цукор (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Сир перетираємо через сито або збиваємо блендером, щоб не було грудочок.

Ізюм заливаємо окропом, через 5-10 хвилин зливаємо воду.

Натираємо цедру одного лимона на терці.

До сиру додаємо масло кімнатної температури, цедру лимона, манку і родзинки, все це ретельно перемішуємо.

Відокремлюємо білки від жовтків.

В окремій ємності збиваємо жовтки з цукром до однорідної маси. Потім переливаємо їх до сирної маси.

Білки збиваємо до великої піни, потім додаємо до сирної маси.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом.

Розігріваємо духовку до 190°С, ставимо в неї сирник і випікаємо 40-60 хвилин (в залежності від потужності духовки).

Готовий сирник дістаємо з духовки і перевертаємо догори дригом на рушник. У такому положенні даємо йому охолонути і тільки потім дістаємо з форми.

Поки він остигає, саме час зробити глазур. У невеликій каструлі змішуємо сметану, вершкове масло, какао-порошок і цукор, варимо на слабкому вогні.

Поливаємо львівський сирник рідкою глазур'ю, а потім даємо йому настоятися в холодильнику хоча б пару годин.

Перед подачею нарізаємо на порційні шматочки мокрим ножем.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу