Лайм

Готуємо вдома сосиски в тонкому тісті: простий рецепт ситної закуски

Ця страва особливо сподобається дітям

Весна - це пора довгих прогулянок і пікніків на природі. Якщо ви збираєтеся відправитися в парк або ліс, варто подбати про ситний перекус для дітей і дорослих. Ви можете приготувати паніні з м'ясом, сиром і овочами або ж сосиски в тісті. theLime ділиться з вами простим рецептом їх приготування.

Інгредієнти: сосиски (6 шт.), куряче яйце (2 шт.), борошно пшеничне (1 склянка), кефір (6 ст. л.), соняшникова олія (15 мл), сіль (6 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибокій мисці змішуємо борошно, сіль, яйця і кефір, ретельно перемішуємо. Борошно слід заздалегідь просіяти через сито - щоб уникнути попадання в тісто різного сміття.

Посипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо на неї тісто, мнемо його руками. Якщо тісто сильно прилипає, додаємо ще муки. Потім тісто розгортаємо дуже тонко за допомогою качалки.

Ріжемо його на акуратні довгі смужки шириною 2-3 см. Сосиску очищаємо від оболонки і загортаємо в тісто пружинкою - так, щоб воно покрило її повністю.

Розігріваємо духовку до 180°С. Деко або форму для запікання змащуємо олією, викладаємо наші сосиски. Зверху їх можна посипати кунжутом або змастити жовтком, щоб вийшла золотава скоринка.

Випікаємо при температурі 180°С 15 хвилин, потім зменшуємо її до 160°С і запікаємо ще 10 хвилин. Подаємо сосиски в тісті з кетчупом або будь-яким іншим соусом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні