Лайм

Як спекти вдома пісне печиво: рецепт і варіанти начинки

Для приготування цього рецепту знадобиться мінімум інгредієнтів

Під час Великого посту чимало вірян відмовляються від продуктів тваринного походження. А для випічки, як відомо, часто використовують яйця, молоко і вершкове масло. theLime ділиться з вами простим рецептом печива, яке можна приготувати під час посту.

Якщо ви хочете порадувати рідних смачним печивом, схожим на листкове, рекомендуємо звернути увагу на рецепт рогаликів. До того ж їх можна урізноманітнити начинками на будь-який смак.

Інгредієнти: мінеральна газована вода (0,5 склянки), рослинна олія (0,5 склянки), борошно (2 ст. л.), родзинки (100 г), цукрова пудра.

Фото: pinterest.com

Приготування:

На самому початку заливаємо родзинки окропом і залишаємо на 10-20 хвилин. Потім необхідно буде злити воду.

У глибокій мисці змішуємо мінеральну воду і рослинну олію.

Просіваємо борошно через сито і додаємо до води і олії, замішуючи тісто.

Потім розділяємо тісто на 4 рівні частини, з кожної скачуємо кульку.

Посипаємо поверхню борошном і розгортаємо першу порцію тіста - повинно вийти коло.

Далі ділимо наше коло на 8 акуратних частин у вигляді трикутників.

На широкий край трикутника викладаємо трохи родзинок і скручуємо його до центру, формуючи рогалик.

Повторюємо ту ж процедуру з іншим тістом і начинкою.

Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо наші рогалики.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо печиво близько 20-25 хвилин.

Готове печиво посипаємо цукровою пудрою.

Також цей рецепт можна урізноманітнити іншими начинками:

- гарбузом;

- курагою;

- шоколадом;

- замороженими ягодами (наприклад, вишнею);

- мармеладом;

- джемом;

- повидлом;

- горіхами.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати пісний борщ і чим він відрізняється від звичайного.
  • Читайте також на theLime, як зробити 3 весняні салати за 10 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також