Під час Великого посту чимало вірян відмовляються від продуктів тваринного походження. А для випічки, як відомо, часто використовують яйця, молоко і вершкове масло. theLime ділиться з вами простим рецептом печива, яке можна приготувати під час посту.
Якщо ви хочете порадувати рідних смачним печивом, схожим на листкове, рекомендуємо звернути увагу на рецепт рогаликів. До того ж їх можна урізноманітнити начинками на будь-який смак.
Інгредієнти: мінеральна газована вода (0,5 склянки), рослинна олія (0,5 склянки), борошно (2 ст. л.), родзинки (100 г), цукрова пудра.
Приготування:
На самому початку заливаємо родзинки окропом і залишаємо на 10-20 хвилин. Потім необхідно буде злити воду.
У глибокій мисці змішуємо мінеральну воду і рослинну олію.
Просіваємо борошно через сито і додаємо до води і олії, замішуючи тісто.
Потім розділяємо тісто на 4 рівні частини, з кожної скачуємо кульку.
Посипаємо поверхню борошном і розгортаємо першу порцію тіста - повинно вийти коло.
Далі ділимо наше коло на 8 акуратних частин у вигляді трикутників.
На широкий край трикутника викладаємо трохи родзинок і скручуємо його до центру, формуючи рогалик.
Повторюємо ту ж процедуру з іншим тістом і начинкою.
Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо наші рогалики.
Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо печиво близько 20-25 хвилин.
Готове печиво посипаємо цукровою пудрою.
Також цей рецепт можна урізноманітнити іншими начинками:
- гарбузом;
- курагою;
- шоколадом;
- замороженими ягодами (наприклад, вишнею);
- мармеладом;
- джемом;
- повидлом;
- горіхами.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пісний борщ і чим він відрізняється від звичайного.
- Читайте також на theLime, як зробити 3 весняні салати за 10 хвилин.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.