У кожного з нас є улюблена страва з дитинства: у когось це суп розсольник, у когось - домашнє печиво або медовик. theLime пропонує вам згадати ті безтурботні часи і приготувати тефтелі з рисом у томатному соусі.
Інгредієнти: м'ясний фарш (500 г), довгозернистий рис (100 г), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), яйце (1 шт.), томатна паста (4 ст. л.), борошно (1 ст. л.), кріп (3 гілочки), рослинна олія (4 ст. л.), хмелі-сунелі (2 щіпки), перець чорний мелений, сіль.
Приготування:
Цибулю і часник миємо під проточною водою, чистимо від лушпиння та дрібно нарізаємо. Кріп миємо й дрібно рубаємо.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і висипаємо на неї цибулю. Щоб вона не підгоріла, можна додати дрібку цукру. Коли цибуля злегка підрум'яниться, додаємо томатну пасту і дрібно нарізаний часник, перемішуємо, тушкуємо ще 1-2 хвилини. Якщо у вас немає томатної пасти, підійде звичайний кетчуп або подрібнені помідори.
Потім додаємо в сковороду борошно, ретельно перемішуючи суміш. Вливаємо воду або м'ясний бульйон, солимо, перчимо і додаємо подрібнений кріп.
Поки готується соус, займаємося фаршем. Можна купити готовий або ж пропустити через м'ясорубку, наприклад, куряче філе. Фарш солимо, перчимо, додаємо будь-які приправи на ваш смак і яєчний жовток.
Промиваємо рис - найкраще це зробити кілька разів. Додаємо рис до фаршу, перемішуємо і формуємо невеликі кульки.
Потім викладаємо тефтелі в соус і збільшуємо вогонь. Коли соус закипить, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і готуємо приблизно 30 хвилин. Перед подачею посипаємо зеленню.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома сосиски в тонкому тісті.
- Читайте також на theLime три легкі рецепти з булгуром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.