Лайм

Як і з чим приготувати булгур: 3 легкі рецепти на кожен день

Спробуйте приготувати його традиційним способом і в мультиварці

Кожній людині рано чи пізно приїдається одна і та сама їжа. І якщо ви день у день вечеряєте рисом або гречкою, природно, настане той час, коли вам захочеться спробувати щось нове. theLime пропонує вам урізноманітнити свій раціон булгуром, який дуже простий у приготуванні.

Булгур - це крупа з обробленої окропом, висушеної і подрібненої пшениці. Її використовують для приготування різних страв на Близькому Сході, Кавказі, Півдні Росії, Балканах, півночі Індії і в Пакистані, де він називається далія.

Холодний салат з булгуром (табуле)

Інгредієнти: булгур (150 г), помідори (3 шт.), лимонний сік (1 ст. л.), петрушка, сіль, оливкова олія (3 ст. л.), рослинна олія або вершкове масло (2 ст. л.) .

Приготування:

Спочатку необхідно зварити крупу: беремо каструлю з товстим дном і розтоплюємо в ній вершкове масло (або підігріваємо рослинну олію). Потім висипаємо в каструлю булгур і підсмажуємо його приблизно 2-3 хвилини.

Тим часом кип'ятимо воду і заливаємо обсмажений булгур, солимо. Варимо на слабкому вогні 20-30 хвилин. Після того, як крупа звариться, даємо їй охолонути.

Миємо під проточною водою помідори і зелень. Кладемо на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайву вологу. Томати і зелень нарізаємо на свій смак.

У салатник викладаємо остиглий булгур, порізані помідори і петрушку. Також в цей салат можна додати фету, іншу зелень і червоний перець. Солимо, перчимо, скроплюємо соком лимона і заправляємо оливковою олією.

Фото: pinterest.com

Булгур з грибами

Інгредієнти: булгур (1 склянка), цибуля (1-2 шт.), печериці (500 г), вода (2 склянки), рослинна олія (80 мл), сіль, спеції.

Приготування:

Печериці протираємо вологою ганчіркою або миємо під проточною водою. Потім зрізаємо темні плями на ніжках і на капелюшку, а також місце старого зрізу.

Підігріваємо на плиті воду, солимо і кидаємо в неї гриби, проварюємо їх 5-7 хвилин. Так з них вийде зайва волога.

Дістаємо печериці, ріжемо. Цибулю миємо, чистимо від лушпиння, дрібно рубаємо. У сковороді розігріваємо олію, висипаємо цибулю і обсмажуємо її. Щоб вона не згоріла, можна додати дрібку цукру.

Потім додаємо до цибулі гриби, обсмажуємо все на слабкому вогні. Додаємо в сковороду булгур, перемішуємо.

Заливаємо водою, солимо і перчимо до смаку. Накриваємо кришкою і тушкуємо 15-20 хвилин.

Фото: pinterest.com

Булгур з м'ясом в мультиварці

Інгредієнти: булгур (200 г), яловичина (300 г), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), томати перетерті або томатний соус (300 г), вода (200 мл), сіль, перець.

Приготування:

Цибулю миємо під проточною водою, чистимо від лушпиння, ріжемо середніми кубиками. Моркву миємо, чистимо, тремо на крупній терці. Яловичину миємо під водою, очищаємо від плівок і прожилок, нарізаємо кубиками.

До чаши мультиварки наливаємо рослинну олію, включаємо програму "Жарка" на 10 хвилин і готуємо з відкритою кришкою. Викладаємо цибулю, весь час помішуваємо і тушкуємо до прозорості. Потім додаємо моркву і м'ясо, перемішуємо все разом.

Вливаємо 100 мл води, ставимо режим "Тушкування" на 10-15 хвилин і закриваємо кришку. Потім додаємо перетерті помідори або томатний соус, перемішуємо.

Тим часом булгур промиваємо і додаємо в чашу мультиварки до овочів і м'яса. Якщо вода вже википіла, додаємо ще.

Включаємо режим "Тушкування" ще на 25-30 хвилин і готуємо із закритою кришкою. Періодично можна відкривати, помішувати і перевіряти, чи достатньо рідини.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Готується за лічені хвилини: рецепт легкого салату з консервованим тунцем

Як у домашніх умовах приготувати смачний салат із консервованим тунцем, яйцями та овочами, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Вони дивляться на світ інакше: які знаки Зодіаку мають нестандартне мислення

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку з нестандартним мисленням - Водолій, Близнюки, Стрілець, Риби

Зелена паста зі шпинатом вразить кольором і смаком: як її приготувати

Як у домашніх умовах приготувати макарони з соусом зі шпинату та базиліка, щоб урізноманітнити своє меню оригінальною стравою