Лайм

Печемо паску з мигдалем і родзинками: оригінальний рецепт до свята

Додайте вашим приготуванням особливого аромату

4 квітня католики відсвяткують свято Великодня, православні віруючі - через місяць, 2 травня. І це саме час згадати не тільки рецепти домашніх кексів та інших ласощів, а й рецепт паски - головної з традиційних страв прийдешнього свята.

Якщо ви вже освоїли класичні варіанти та бажаєте спробувати щось оригінальне, пропонуємо рецепт паски з мигдалем і родзинками. Для її приготування потрібні ті ж інгредієнти, але смак паски за рахунок мигдалю вийде доволі незвичайним. Більш того, ви завжди можете експериментувати з додаванням лікерів та інших напоїв - 1-2 чайних ложки рому або коньяку можуть урізноманітнити цей рецепт і приємного відтінити мигдаль.

Для приготування паски візьміть наступні інгредієнти: молоко (½ літра), борошно (1 кг), яйця (5 шт), свіжі дріжджі (50-70 г), цукор (200 г), родзинки (150 г), очищений мигдаль (200 г), лимон (1 шт), вершкове масло (300 г), сіль (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати паску:

Доведіть молоко до кипіння та дайте йому охолонути до кімнатної температури. У половині цього молока розведіть дріжджі, додайте до них 1 ст. ложку цукру. До іної частини молока додайте борошно, дріжджі та ретельно все перемішайте.

Отриману масу накрийте рушником або кулінарним папером, поставте посудину в тепле місце для подальшого бродіння. Тим часом відокремте білок від жовтків і поставте їх у холодильник. Дочекайтеся поки тісто підніметься.

Дочекавшись, додайте до тіста збиті з цукром жовтки, м'яке (а краще тепле) масло, родзинки, терту цедру лимона, частину мигдалю та пару пучків солі. Збийте білки до отримання піни і теж додайте до тіста. Ретельно все перемішайте.

Змастіть маслом форму для випікання, посипте стінки борошном. Дайте тісту підійти, після чого змажте поверхню жовтками та посипте мигдалем. Печіть паски при температурі 180 °С до готовності.

Прикрасити верхівку паски можна на будь-який смак.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Баклажани по-корейськи: ця пікантна закуска не залишить нікого байдужим

Приготуйте баклажани по-корейськи - пікантний смак цій закусці додає цікавий соус

Як випрати кросівки в пральній машині: корисні поради

Експерти розповіли, як випрати кросівки в пральній машині і дали корисні поради

Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було

Шарлотка з білого хліба - це простий рецепт випічки, для якого не потрібне тісто