Лайм

Печемо вдома ароматні кекси на кефірі: детальний рецепт до чаю

Побалуйте рідних ароматною випічкою

На вихідних можна здивувати рідних і близьких домашньою випічкою. І якщо ви вже пробували робити торт сметанник, поекспериментуйте також із кексами. Їх можна спекти як без начинки, так і з нею. theLime ділиться з вами простим рецептом приготування кексів на кефірі.

Інгредієнти: кефір (250 мл), яйця (2 шт.), борошно (2 склянки), цукор (180 г), рослинна олія (2-3 ст. л.), розпушувач тіста (2 ч. л.), ванільний цукор (10 г).

Також в кекси можна додати різноманітні начинки: шоколад, ягоди, сухофрукти, горіхи.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Беремо глибоку миску, розбиваємо туди яйця, додаємо до них цукор і ванільний цукор.

Збиваємо вінчиком або за допомогою міксера близько 2-3 хвилин - до утворення густої піни.

Потім додаємо кефір і рослинну олію, перемішуємо вінчиком.

В окремому посуді просіюємо борошно з розпушувачем. Нагадаємо, що просівати борошно необхідно кожен раз, коли ви робите випічку. Це не тільки наситить борошно киснем, а й допоможе уникнути потрапляння в тісто різного сміття з пакета (каміння, нитки та ін.)

Додаємо просіяне борошно до рідких інгредієнтів в два етапи, ретельно перемішуючи тісто, щоб не було грудочок.

Якщо кекси будуть з начинкою, готуємо її. Шоколад ламаємо на акуратні шматочки, сухофрукти заливаємо окропом на 5-10 хвилин, потім зливаємо воду.

Форми для випічки змащуємо рослинною олією (якщо у вас одноразові паперові форми, цього робити не потрібно).

Викладаємо тісто в формочки - заповнюємо на приблизно 2/3.

Якщо ви робите кекси з начинкою, кладемо 1 ст. л. тіста, потім начинку, а зверху ще 0,5 ст. л. тіста.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо 20-25 хвилин.

Зверху кекси також можна присипати цукровою пудрою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні