Лайм

Як приготувати торт сметанник: 3 рецепти для любителів різноманітності

Спробуйте зробити його на дозвіллі

Напевно, у кожного дитинство асоціюється з улюбленим тортом або пирогом, який на свята робила мама. У когось це був тертий пиріг, у інших - медовик, а у когось - сметанник. theLime вирішив поділитися з вами кількома рецептами сметанника, щоб ви могли спробувати зробити його вдома.

Швидкий сметанник

Інгредієнти: яйця (2 шт.), цукор (2 склянки), вершкове масло (50 г), пшеничне борошно (1,5 склянки), сметана (600 г), гашена сода (½ г), ванільний цукор (1-2 пакетика).

Приготування:

Заздалегідь виставляємо вершкове масло, щоб воно нагрілося, або розтоплюємо його за допомогою мікрохвильової печі.

У глибокій мисці розбиваємо яйця, додаємо розтоплене вершкове масло і частину цукру (1 склянка). Все ретельно збиваємо.

Потім додаємо 200 г сметани, соду (або розпушувач), ванільний цукор і просіяне через сито борошно. Ви можете розділити тісто на дві частини і в одну додати какао - так у вас вийдуть коржі різного кольору.

Замішуємо тісто.

Змащуємо форму для випічки вершковим маслом. Викладаємо в неї тісто.

Розігріваємо духовку до 160°C і випікаємо приблизно 20-30 хвилин.

Для приготування крему беремо 400 г сметани і цукор, що залишився (1 склянка). Перемішуємо і ретельно збиваємо.

Після того, як спікся корж, даємо йому охолонути, розрізаємо його на пласти і змащуємо кремом. Формуємо торт, зверху прикрашаємо його горіхами, фруктами або розтопленим шоколадом.

Фото: pixabay.com

Сметанник на кефірі

Інгредієнти: кефір (350 мл), цукор (425 г), яйця (3 шт.), борошно (2 склянки), сода (0,5 ч. л.), лимонна кислота (0,5 ч. л.), какао (2 ст. л.), сметана (400 г), волоські горіхи (50 г).

Приготування:

У мисці змішуємо яйця і цукор, збиваємо їх міксером до утворення білої піни.

Потім додаємо кефір і продовжуємо збивати.

В окремому посуді просіюємо борошно, а потім додаємо його до рідких інгредієнтів. Перемішуємо, щоб не було грудочок.

Розподіляємо тісто на дві частини. В першу додаємо соду і половину лимонної кислоти. До другої частини те ж саме плюс 1 столову ложку какао.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або застилає пергаментним папером. Виливаємо першу порцію тіста.

Розігріваємо духовку до 170°C і випікаємо приблизно 20-30 хвилин. Потім робимо те ж саме з другою порцією тіста.

Поки коржі остигають, займемося кремом: у мисці змішуємо цукор і сметану і збиваємо до тих пір, поки цукор не розчиниться.

Кожен бісквіт поділяємо на два коржі - виходить 2 білих і 2 чорних.

Коржі змащуємо сметанним кремом і викладаємо один на інший, чергуючи за кольором.

Зверху прикрашаємо горіхами або фруктами на ваш смак.

Фото: pixabay.com

Сметанник з яблуками

Інгредієнти: борошно (250 г), сметана (250 г), цукор (250 г), яйця (2 шт.), яблуко (4 шт.), сода (0,5 ч. л.).

Приготування:

Яблука миємо під проточною водою, очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками. Потім їх необхідно побризкати невеликою кількістю лимонного соку.

Просіваємо борошно через сито.

Розігріваємо духовку.

В іншу миску розбиваємо яйця і додаємо до них цукор, збиваємо вручну або за допомогою міксера.

Додаємо до яєць сметану і соду, потім невеликими порціями всипаємо борошно, постійно перемішуючи. Тісто має нагадувати густу сметану.

Потім додаємо в тісто яблука.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або застилаємо пергаментом і виливаємо в неї тісто.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при температурі 180°C близько 30 хвилин.

Перед подачею пиріг можна притрусити цукровою пудрою. Або зробити сметанний крем і змастити його верхівку, а потім прикрасити фруктами.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні