img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Картопляники рецепт - як приготувати вдома картопляні зрази
Спробуйте зробити цю страву на дозвіллі

Готуємо вдома картопляники з м'ясною начинкою: детальний рецепт української кухні

Вівторок, 6 квітня 2021, 08:01
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Якщо ви вже пробували робити різні варіації котлет, як, наприклад, грибні або з гречки, урізноманітніть меню картопляниками. Це страва української кухні, яка готується з вареного і розім'ятої картоплі з різними начинками. theLime ділиться з вами докладним рецептом її приготування.

Інгредієнти для картопляного тіста: картопля (1 кг), яйця (3 шт.), пшеничне борошно (5 ст. л.), сіль (1 ч. л.), чорний мелений перець (щіпка).

Інгредієнти для начинки: морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), куряче філе (250 г), свинина (300 г), сіль, перець, рослинна олія для смаження.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування картопляників з м'ясом знадобиться фарш - можна купити готовий в магазині або ж пропустити через м'ясорубку куряче філе і свинину.

Картоплю, цибулю і моркву миємо під проточною водою, чистимо. Картоплю нарізаємо середніми брусочками, а цибулю і моркву тремо на терці або дрібно ріжемо.

У каструлі підігріваємо воду, солимо її і відварюємо там картоплю.

Тим часом розігріваємо сковороду з рослинною олією. Підсмажуємо в ній цибулю і моркву, потім додаємо м'ясний фарш, солимо, перчимо і доводимо практично до повної готовності. Якщо є - також можна влити трохи м'ясного бульйону.

Далі зварену картоплю розминаємо за допомогою толкушки в пюре - без води, сметани і молока. Чекаємо, поки воно охолоне.

Потім додаємо в картопляне пюре яйця, сіль і борошно, а також спеції за смаком. Вимішуємо тісто: воно повинно вийти не рідким і не дуже липким.

Руки притрушуємо борошном, беремо столову ложку і відмірюємо порцію тіста. Формуємо круглий коржик руками. В середину викладаємо начинку, з'єднуємо і защипуємо краї, формуючи пиріжок. Обвалюємо його у борошні.

Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо на неї наші картопляники. Підсмажуємо до рум'яної скоринки спочатку з одного боку, а потім - з іншого.

Подаємо зі сметаною і зеленню як окрему страву або ж із супом або борщем.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

img img
•••
Картопляники рецепт - як приготувати вдома картопляні зрази
img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Картопляники рецепт - як приготувати вдома картопляні зрази
Спробуйте зробити цю страву на дозвіллі

Готуємо вдома картопляники з м'ясною начинкою: детальний рецепт української кухні

Вівторок, 6 квітня 2021, 08:01
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Якщо ви вже пробували робити різні варіації котлет, як, наприклад, грибні або з гречки, урізноманітніть меню картопляниками. Це страва української кухні, яка готується з вареного і розім'ятої картоплі з різними начинками. theLime ділиться з вами докладним рецептом її приготування.

Інгредієнти для картопляного тіста: картопля (1 кг), яйця (3 шт.), пшеничне борошно (5 ст. л.), сіль (1 ч. л.), чорний мелений перець (щіпка).

Інгредієнти для начинки: морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), куряче філе (250 г), свинина (300 г), сіль, перець, рослинна олія для смаження.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування картопляників з м'ясом знадобиться фарш - можна купити готовий в магазині або ж пропустити через м'ясорубку куряче філе і свинину.

Картоплю, цибулю і моркву миємо під проточною водою, чистимо. Картоплю нарізаємо середніми брусочками, а цибулю і моркву тремо на терці або дрібно ріжемо.

У каструлі підігріваємо воду, солимо її і відварюємо там картоплю.

Тим часом розігріваємо сковороду з рослинною олією. Підсмажуємо в ній цибулю і моркву, потім додаємо м'ясний фарш, солимо, перчимо і доводимо практично до повної готовності. Якщо є - також можна влити трохи м'ясного бульйону.

Далі зварену картоплю розминаємо за допомогою толкушки в пюре - без води, сметани і молока. Чекаємо, поки воно охолоне.

Потім додаємо в картопляне пюре яйця, сіль і борошно, а також спеції за смаком. Вимішуємо тісто: воно повинно вийти не рідким і не дуже липким.

Руки притрушуємо борошном, беремо столову ложку і відмірюємо порцію тіста. Формуємо круглий коржик руками. В середину викладаємо начинку, з'єднуємо і защипуємо краї, формуючи пиріжок. Обвалюємо його у борошні.

Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо на неї наші картопляники. Підсмажуємо до рум'яної скоринки спочатку з одного боку, а потім - з іншого.

Подаємо зі сметаною і зеленню як окрему страву або ж із супом або борщем.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

img img
•••