Лайм

Готуємо вдома картопляники з м'ясною начинкою: детальний рецепт української кухні

Спробуйте зробити цю страву на дозвіллі

Якщо ви вже пробували робити різні варіації котлет, як, наприклад, грибні або з гречки, урізноманітніть меню картопляниками. Це страва української кухні, яка готується з вареного і розім'ятої картоплі з різними начинками. theLime ділиться з вами докладним рецептом її приготування.

Інгредієнти для картопляного тіста: картопля (1 кг), яйця (3 шт.), пшеничне борошно (5 ст. л.), сіль (1 ч. л.), чорний мелений перець (щіпка).

Інгредієнти для начинки: морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), куряче філе (250 г), свинина (300 г), сіль, перець, рослинна олія для смаження.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування картопляників з м'ясом знадобиться фарш - можна купити готовий в магазині або ж пропустити через м'ясорубку куряче філе і свинину.

Картоплю, цибулю і моркву миємо під проточною водою, чистимо. Картоплю нарізаємо середніми брусочками, а цибулю і моркву тремо на терці або дрібно ріжемо.

У каструлі підігріваємо воду, солимо її і відварюємо там картоплю.

Тим часом розігріваємо сковороду з рослинною олією. Підсмажуємо в ній цибулю і моркву, потім додаємо м'ясний фарш, солимо, перчимо і доводимо практично до повної готовності. Якщо є - також можна влити трохи м'ясного бульйону.

Далі зварену картоплю розминаємо за допомогою толкушки в пюре - без води, сметани і молока. Чекаємо, поки воно охолоне.

Потім додаємо в картопляне пюре яйця, сіль і борошно, а також спеції за смаком. Вимішуємо тісто: воно повинно вийти не рідким і не дуже липким.

Руки притрушуємо борошном, беремо столову ложку і відмірюємо порцію тіста. Формуємо круглий коржик руками. В середину викладаємо начинку, з'єднуємо і защипуємо краї, формуючи пиріжок. Обвалюємо його у борошні.

Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо на неї наші картопляники. Підсмажуємо до рум'яної скоринки спочатку з одного боку, а потім - з іншого.

Подаємо зі сметаною і зеленню як окрему страву або ж із супом або борщем.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати

Щурі будуть обходити десятою дорогою: 5 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти розповіли, як вивести щурів з дому і назвали перевірені способи боротьби з небезпечними гризунами

Справжня "шокова терапія": досвідчені городники розкрили секрет пророщування перців

Досвідчені городники розповіли про метод шокової терапії, який дозволить швидко проростити насіння перців