Лайм

Як зробити вдома ароматні сочники з сиром: простий рецепт до чаю

Здивуйте рідних смачними ласощами

Всім відомо, що сир - це дуже корисний продукт, проте чимало людей не люблять його вживати через специфічний смак. Цю проблему допоможуть вирішити різноманітні рецепти. Якщо ви вже пробували робити домашнє печиво на сирі, тепер приготуйте сочники, які сподобаються як дорослим, так і дітям. theLime ділиться з вами перевіреним і простим рецептом.

Інгредієнти: борошно (700 г), яйця (4 шт.), сметана 20% (250 мл), цукор (300 г), масло вершкове (150 г), сіль (0,3 ч. л.), сода (0,5 ч. л.), манна крупа (1 ст. л.), сир 9% (400 г), крохмаль (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Заздалегідь дістаємо всі продукти з холодильника, щоб вони були кімнатної температури - це важливо, інакше тісто може не вийти.

У глибокій мисці розбиваємо 2 яйця і додаємо до них 8 ст. л. цукру, ретельно перемішуємо вінчиком, щоб цукор повністю розчинився. Додаємо до яєць розм'якшене вершкове масло і 200 мл сметани. Якщо ви забули заздалегідь виставити масло з холодильника, його можна розм'якшити за допомогою водяної бані або в мікрохвильовій печі.

В окремому посуді просіюємо борошно через сито. Це можна зробити навіть кілька разів, щоб сочники вийшли більш повітряними. Потім додаємо до яєчної суміші борошно, сіль і соду і замішуємо м'яке, еластичне тісто. Зробити це можна на робочій поверхні, попередньо присипавши її борошном. Накриваємо тісто харчовою плівкою або мискою і даємо йому трохи відпочити.

Тим часом займаємося начинкою. Сир перетираємо через сито або збиваємо в блендері, додаємо до нього 2 ст. л. сметани, перемішуємо. Беремо 2 яйця, відокремлюємо білки від жовтків. Білки знадобляться, щоб змастити сочники перед випіканням. Змішуємо 2 жовтки і 4 ст. л. цукру, розтираємо за допомогою вінчика.

Додаємо в начинку жовтки з цукром, а потім 1 ст. л. борошна і 1 ст. л. манки. Відставляємо начинку на 3-5 хвилин, щоб манка встигла набрякнути.

Розкачуємо тісто - для цього робочу поверхню присипаємо крохмалем. Ділимо тісто на дві рівні частини і розгортаємо пласт товщиною 1 см.

Беремо піалку чи кулінарне кільце діаметром 10-12 см і вирізаємо акуратні кружечки. Викладаємо столову ложку начинки на середину тіста, не доходячи до краю, і накриваємо другою половиною, формуючи таким чином півколо. Начинку має бути видно.

Форму для запікання застилаємо пергаментним папером і викладаємо сочники. Збиваємо білок вінчиком і змащуємо сочники за допомогою силіконового пензлика.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо сочники приблизно 25-30 хвилин. Подаємо до чаю.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу