Лайм

Як зробити домашнє вино з березового соку: покроковий рецепт на сезон

Таким напоєм можна здивувати кого завгодно

Якщо ви на вихідних були в лісі та зібрали смачний березовий сік, саме час закатати його в банки або ж зробити з нього смачні напої. Наприклад, квас або вино. theLime ділиться з вами докладним рецептом, як зробити вино з березового соку.

Інгредієнти: березовий сік (25 л), цукор (5 кг), рідкий мед (200 г), лимонна кислота (10 г), винні дріжджі.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Свіжозібраний березовий сік проціджуємо через 2-3 шари марлі. Ємності, в яких буде настоюватися вино з березового соку, необхідно попередньо простерилізувати.

Виливаємо проціджений сік у велику каструлю, ставимо на плиту. Додаємо до нього лимонну кислоту і цукор, доводимо до кипіння. В процесі буде утворюватися піна, яку необхідно періодично знімати.

Уварюємо вино - з 25 л повинно вийти приблизно 20 л. Потім охолоджуємо його до 25°С, періодично помішуючи, щоб не утворювалася плівка. Додаємо рідкий мед і винні дріжджі, перемішуємо, переливаємо в бродильну ємність.

Зверху встановлюємо спеціальну гумову рукавичку з дірочкою (гідрозатвор) і переносимо в темне тепле місце на 3-5 тижнів.

Після того, як вино заграло і утворився осад, переливаємо вино в чисту ємність. На цьому етапі можна додати спирт або горілку. Потім прибираємо вино на 3-5 тижнів у темне місце, де температура повітря буде близько 5-16°С.

По закінченню цього періоду зливаємо вино з осаду, розливаємо по пляшках. Зберігати таке вино можна в прохолодному приміщенні близько року.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як закрити вдома березовий сік.
  • Читайте також на theLime, як приготувати смачний капусняк з квашеної капусти.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

З Днем матері: душевні привітання для найріднішої людини своїми словами

Як красиво привітати маму з Днем матері – свято в Україні у 2024 році відзначають 12 травня

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам