Лайм

Як приготувати вдома смачні бургери: простий рецепт на час карантину

Урізноманітніть своє меню американською стравою

Під час карантину у багатьох з'явилося більше вільного часу, щоб експериментувати з новими стравами. І якщо ви вже вважаєте себе майстром з приготування піци, саме час спробувати щось цікавіше. theLime ділиться з вами рецептом смачних бургерів.

Інгредієнти: булочки для бургерів (6 шт.), мариновані огірки (4-5 шт.), момідор (1-2 шт.), червона солодка цибуля (1 шт.), яловичина (1 кг), сало (250 г), цибуля (1 шт.), листя салату, кетчуп, гірчиця, майонез, вершкове масло, сіль, перець.

Фото: Pixabay

Приготування:

Спочатку підготуємо інгредієнти для котлети на бургер. Можна купити готовий фарш або ж м'якоть яловичини і подрібнити її за допомогою м'ясорубки. Сало також пропускаємо через м'ясорубку і додаємо в фарш. Цибулю чистимо від лушпиння та дрібно ріжемо.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, висипаємо цибулю і обсмажуємо 5-7 хвилин. Додаємо цибулю в м'ясний фарш, потім солимо і перчимо. Поділяємо фарш на порції та ліпимо з нього котлетки завтовшки близько 2-3 см мокрими руками.

Викладаємо їх на поверхню, застелену пергаментним папером, а після прибираємо в холодильник на півгодини. Тим часом займемося підготовкою інших інгредієнтів. Червону цибулю миємо й чистимо, нарізаємо кільцями або півкільцями. Помідори і огірки ріжемо кружальцями.

Розігріваємо сковороду або гриль без масла і обсмажуємо котлети для бургерів з двох сторін до рум'яної скоринки. Булочки розрізаємо навпіл і підсмажуємо на іншій сковороді з вершковим маслом.

Збираємо бургер: на нижню частину підсмаженої булочки викладаємо лист салату, потім котлету, цибулю, шматочки помідора і огірка. Верхню частину змащуємо кетчупом, гірчицею і майонезом і накриваємо бургер.

Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню, додайте до цього набору також шматочок сиру, наприклад, Гауда, тоді у вас вийде чізбургер.

Фото: Pixabay

  • Раніше ми розповіли, як приготувати м'ясні котлети з сирною начинкою.
  • Читайте також на theLime рецепт японського місо супу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу