Лайм

Як самому приготувати місо суп: простий рецепт з японської кухні

Побалуйте близьких незвичним обідом

У похмурі дні важливо радувати себе і піднімати настрій усіма можливими способами. І якщо ви давно не експериментували з першими стравами, приготуйте на обід незвичний місо суп. theLime ділиться з вами рецептом японської кухні.

Для приготування цього супу потрібно два основні інгредієнти: бульйон даші та місо-паста, а всі інші інгредієнти - на ваш смак. Найчастіше в цей суп додають соєвий сир тофу, водорості вакаме і гриби шиітаке. Якщо ви хочете урізноманітнити місо суп, в нього також можна додати звичні нам овочі, наприклад, картоплю і цибулю.

Інгредієнти: тофу твердий (90 г), вода (4 склянки), водорості комбу (20-30 г), стружка тунця (1 склянка), місо-паста (4 ст. л.), сухі водорості вакаме (10 г), сушені гриби шіїтаке (10-15 шт.), зелена цибуля (3 стебла).

Фото: pinterest.com

Приготування:
Спочатку необхідно зварити бульйон даші. Якщо у вас немає часу самостійно готувати його, в супермаркетах можна купити сухий концентрат, залити його водою і закип'ятити.

Для того, щоб самостійно приготувати бульйон даші, потрібно всього два інгредієнти: водорості комбу і стружка тунця (боніто).

Заливаємо комбу на півгодини холодною водою, потім ставимо на плиту, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. Проціджуємо і додаємо стружку тунця. Їй потрібно настоятися 5-10 хвилин. Знову проціджуємо, і бульйон готовий.

Відливаємо частину бульйону і розчиняємо в ньому місо-пасту. Заливаємо сушені шіїтаке гарячою кип'яченою водою, накриваємо кришкою і настоюємо хвилин 10. Потім ставимо каструлю з грибами на плиту, доводимо до кипіння і варимо приблизно 10 хвилин.

Водорості вакаме заливаємо холодною водою і залишаємо на 10 хвилин, даємо набрякнути. Потім зливаємо воду. У каструлю до грибів додаємо бульйон даші, місо-пасту і водорості вакаме, чекаємо, поки суп закипить.

Сир тофу нарізаємо акуратними кубиками - приблизно 1*1 см. Викладаємо сир у каструлю з супом, прогріваємо 1 хвилину.

Вимикаємо вогонь, накриваємо місо суп кришкою і даємо йому настоятися 5-7 хвилин.

Зелену цибулю миємо й дрібно ріжемо. Розливаємо суп по тарілкам і прикрашаємо його зеленою цибулею.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати капусняк із квашеної капусти.
  • Читайте також на theLime рецепти легких та поживних супів, які можна приготувати за 15 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Так ви ще не готували: рецепт сирної паски зі смаком "Снікерс"

Приготуйте на Великдень 2024 сирну паску з карамеллю, шоколадом та арахісом, яка за смаком схожа на батончик "Снікерс"

Паски печуть у Чистий четвер: головні ритуали та народні прикмети

В який день прийнято пекти паски, яка атмосфера має бути в будинку, а також які прикмети пов'язані з приготуванням пасок на Великдень  

Меню на Великдень-2024: ідеї смачних страв на святковий стіл

Як у домашніх умовах приготувати свинину із сухофруктами, печінковий паштет, запечену скумбрію, профітролі з начинкою та салат на Великдень