Всупереч популярній омані, готувати домашні чебуреки доволі просто. Та й часу вони заберуть не більше, ніж котлети з сирною начинкою. Сьогодні theLime ділиться простим рецептом, який допоможе вам насолодитися класичною стравою узбецької кухні в хрусткій золотистій скоринці.
Отже, для приготування чотирьох порцій чебуреків з м'ясом і зеленню нам знадобляться такі інгредієнти: яловичий фарш (200 г), свинячий фарш (100 г), цибуля (3 шт), часник (1 шт), пшеничне борошно (350 г), вода (100 мл), сіль, чорний мелений перець, мелений кумін, мелений коріандр, петрушка, кінза - все це за смаком.
Як приготувати домашні чебуреки:
Просійте 300 г борошна в зручну широку посудину, додайте до неї сіль, цукор. Після цього зробіть у борошні поглиблення і бережно влийте воду. Замісити тісто та місіть близько 5 хвилин - тісто почне відходити від рук та посуду. Накрийте його харчовою плівкою або рушником і залиште на 30 хвилин.
Тим часом приготуйте фарш. За необхідності подрібніть м'ясо в блендері, додайте до нього цибулю, часник, зелень і спеції. Добре посоліть. Додайте до фаршу 50 мл води і дайте настоятися близько 15 хвилин.
Скатайте тісто ковбаскою, відріжте від неї шматочок (близько 5 см) і тонко розкататйте. Тарілкою або будь-яким іншим предметом круглої форми виріжте рівне коло. На одне таке коло викладіть рівним шаром фарш (залиште при цьому по 1 см вільних країв), іншим таким колом закрийте чебурек і скріпіть виделкою краї.
Смажте чебуреки в гарячому маслі на середньому вогні близько 4-5 хвилин. Не забувайте перевертати з боку на бік.
- Раніше ми розповіли, як приготувати капусняк із квашеної капусти.
- Читайте також на theLime рецепти легких та поживних супів, які можна приготувати за 15 хвилин.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.