Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє повсякденне меню, а новомодні рецепти салатів з морепродуктами вас не вражають, зробіть безсмертну класику - салат оселедець під шубою. theLime ділиться з вами рецептом його приготування.
Зазначимо, що придумав цю закуску напередодні 1919 року кухар одного з московських трактирів. За легендою, цей салат повинен був згурнувати всі верстви населення, так як буряк символізувала революцію, риба - робітників, картопля і морква - селян, близьких до землі, а майонез - буржуазію. Уже в 1970-х роках оселедець під шубою став традиційною стравою святкового і новорічного столу.
Інгредієнти: морква (500 г), буряк (500 г), картопля (500 г), майонез (200 г), ріпчаста цибуля (200 г), філе оселедця (500 г), яйця (2 шт.), зелень, сіль, мелений чорний перець.
Приготування:
Картоплю, моркву та буряк ретельно промиваємо під проточною водою за допомогою спеціальної щітки.
Розігріваємо духовку до 190°C. Яйця варимо вкруту - 10 хвилин. Чекаємо, поки охолонуть, щоб почистити. Загортаємо неочищені овочі в фольгу - кожен окремо, викладаємо на деко і запікаємо в духовці близько 50 хвилин. Якщо у вас немає духовки, тоді відваріть овочі в каструлі з водою на плиті. Потім овочі необхідно вийняти і почекати, поки вони охолонуть, почистити.
Приступаємо до нарізки - поріжемо їх дрібними кубиками. Або, як варіант, овочі можна натерти на терці. Солимо і перчимо їх на смак, викладаємо в окремі ємності та заправляємо майонезом. Цибулю чистимо і ріжемо дуже дрібно. Потім обдаємо його окропом, щоб позбутися від гіркоти.
Філе оселедця ріжемо кубиком, паралельно виймаючи кісточки, що залишися. Беремо прозорий салатник (або як варіант скляну форму для випічки) і викладаємо салат шарами: цибуля, оселедець, картопля, морква і буряк.
Якщо ви підготували дуже багато продуктів, можна зробити ще шари. Беремо зварені яйця і тремо на терці. Посипаємо ними салат зверху.
Накриваємо салат харчовою плівкою або кришкою і відправляємо в холодильник на 2-3 години. Перед подачею можна прикрасити нарізаною зеленою цибулею або будь-якою зеленню на ваш смак.
- Раніше ми розповіли, як зробити домашній майонез без консервантів і жирів.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома картоплю по-селянськи з часником.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.