Лайм

Як приготувати класичну шубу: рецепт салату на всі часи

Ця закуска у багатьох асоціюється зі святковими застіллями

Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє повсякденне меню, а новомодні рецепти салатів з морепродуктами вас не вражають, зробіть безсмертну класику - салат оселедець під шубою. theLime ділиться з вами рецептом його приготування.

Зазначимо, що придумав цю закуску напередодні 1919 року кухар одного з московських трактирів. За легендою, цей салат повинен був згурнувати всі верстви населення, так як буряк символізувала революцію, риба - робітників, картопля і морква - селян, близьких до землі, а майонез - буржуазію. Уже в 1970-х роках оселедець під шубою став традиційною стравою святкового і новорічного столу.

Інгредієнти: морква (500 г), буряк (500 г), картопля (500 г), майонез (200 г), ріпчаста цибуля (200 г), філе оселедця (500 г), яйця (2 шт.), зелень, сіль, мелений чорний перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю, моркву та буряк ретельно промиваємо під проточною водою за допомогою спеціальної щітки.

Розігріваємо духовку до 190°C. Яйця варимо вкруту - 10 хвилин. Чекаємо, поки охолонуть, щоб почистити. Загортаємо неочищені овочі в фольгу - кожен окремо, викладаємо на деко і запікаємо в духовці близько 50 хвилин. Якщо у вас немає духовки, тоді відваріть овочі в каструлі з водою на плиті. Потім овочі необхідно вийняти і почекати, поки вони охолонуть, почистити.

Приступаємо до нарізки - поріжемо їх дрібними кубиками. Або, як варіант, овочі можна натерти на терці. Солимо і перчимо їх на смак, викладаємо в окремі ємності та заправляємо майонезом. Цибулю чистимо і ріжемо дуже дрібно. Потім обдаємо його окропом, щоб позбутися від гіркоти.

Філе оселедця ріжемо кубиком, паралельно виймаючи кісточки, що залишися. Беремо прозорий салатник (або як варіант скляну форму для випічки) і викладаємо салат шарами: цибуля, оселедець, картопля, морква і буряк.

Якщо ви підготували дуже багато продуктів, можна зробити ще шари. Беремо зварені яйця і тремо на терці. Посипаємо ними салат зверху.

Накриваємо салат харчовою плівкою або кришкою і відправляємо в холодильник на 2-3 години. Перед подачею можна прикрасити нарізаною зеленою цибулею або будь-якою зеленню на ваш смак.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Сатурн стає ретроградним: які уроки готує Всесвіт знакам Зодіаку

Сатурн з 29 червня по 15 листопада стане ретроградним, це період означає уроки, які пройдуть знаки Зодіаку

Як правильно мульчувати огірки, щоб не зіпсувати ґрунт і покращити врожай

Як правильно проводити мульчування огірків соломою, навіщо це робити - поради огорожниці допоможуть отримати гарний урожай

Як сплести вінок на Івана Купала, щоб залучити кохання і удачу: обирайте правильні квіти

24 червня відзначають свято Івана Купала - розповідаємо, як сплести купальський вінок і які квіти в ньому мають бути