Лайм

Як зробити апетитну домашню шаурму: простий рецепт і варіанти начинки

Від цієї страви будуть у захваті і дорослі, і діти

Карантин вніс суттєві зміни в усі сфери нашого життя. Якщо ви любите вуличну їжу, але через локдаун не можете відправитися туди, де готують апетитні бургери і шаурму, радимо вам не впадати у відчай, а приготувати ці страви самостійно. theLime ділиться з вами рецептом шаурми і варіантами, як можна урізноманітнити її начинку.

Інгредієнти: тонкий лаваш (2 шт.), куряче філе (400 г), капуста пекінська (150 г), помідор (2 шт.), огірок (1 шт.), майонез (3 ст. л.), кетчуп (3 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Куряче філе необхідно промити під проточною водою, очистити від плівок і прожилок.

Варимо курячу грудку в посоленной воді 20 хвилин (якщо це дієтична шаурма), або ріжемо шматочками і обсмажуємо на сковороді, або запікаємо в духовці у фользі близько 20-25 хвилин.

Всі овочі миємо під проточною водою, пекінську капусту ріжемо соломкою. Огірок нарізаємо тонко - брусочками або кружальцями. Помідори нарізаємо скибочками.

Розгортаємо лист шаурми і змащуємо його майонезом і кетчупом. Викладаємо на один край половину начинки: шматочки філе, пекінську капусту, огірки і помідори. Також можна додати болгарський перець, цибулю ріпчаста, цибулю зелену або будь-яку зелень за смаком.

Акуратно загортаємо лаваш в трубочку, підгинаючи інші сторони. Подаємо відразу або ж можна злегка підрум'янити шаурму на сковороді або на грилі.

Варіанти начинки:

Якщо ви хочете, щоб ваша шаурма стала повноцінною другою стравою, додайте до перерахованих вище інгредієнтів у лаваш шматочки смаженої картоплі.

Якщо ви не любите куряче м'ясо, додайте замість нього обсмажений яловичий фарш.

Смак шаурми можна урізноманітнити корейською морквою, болгарським перцем і смаженими грибами.

Також можна зробити шаурму без м'яса - в цьому випадку замініть його сиром, наприклад, моцарелою або тофу.

Якщо ж у вас немає часу на приготування курки або яловичини - замініть їх ковбасою салямі або будь-якою іншою ковбасою на ваш смак.

Любителям морепродуктів можна запропонувати шаурму зі слабосоленою червоною рибою, кальмарами, креветками, мідіями. Або ж бюджетний варіант - з крабовими паличками.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні