Лайм

Як приготувати котлети в духовці та заощадити час: детальний рецепт

Спробуйте зробити їх на дозвіллі

У сучасному світі найціннішим ресурсом вважається час. І чимало господинь воліють по максимуму спрощувати собі життя, використовуючи нові технології у побуті. Так, наприклад, повноцінну вечерю можна зробити в мультиварці, поклавши туди всі необхідні інгредієнти, і піти на пробіжку. theLime ділиться з вами простим способом, як можна заощадити час на приготуванні котлет.

Інгредієнти: фарш курячий або змішаний (600-800 г), молоко (250 г), хліб, цибуля (1 шт.), яйце (1 шт.), рослинна олія, панірувальні сухарі (100-200 г), сіль, перець , спеції.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Хліб ріжемо і замочуємо в злегка підігрітому молоці.

Фарш можна купити готовий або ж зробити самостійно, перекрутивши на м'ясорубці куряче філе або свинину, яловичину. Розм'якшений хліб також пропускаємо через м'ясорубку.

Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо дуже дрібними кубиками. Додаємо у фарш нарізану цибулю, яйце, солимо, перчимо. Ретельно перемішуємо все разом.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією.

Формуємо невеликі котлетки круглої форми, їх можна обваляти в панірувальних сухарях або без них. Викладаємо котлети на сковороду і обсмажуємо на сильному вогні з двох сторін до напівготовності, щоб утворилася скоринка.

Розігріваємо духовку до 180°С. Скляну форму для випічки змащуємо рослинною олією і викладаємо на неї обсмажені котлети. Ставимо в духовку і випікаємо 15-25 хвилин до готовності - в залежності від потужності духовки.

Подаємо з салатом і гарніром, наприклад, рисом або картоплею пюре.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею