Лайм

Як приготувати котлети в духовці та заощадити час: детальний рецепт

Спробуйте зробити їх на дозвіллі

У сучасному світі найціннішим ресурсом вважається час. І чимало господинь воліють по максимуму спрощувати собі життя, використовуючи нові технології у побуті. Так, наприклад, повноцінну вечерю можна зробити в мультиварці, поклавши туди всі необхідні інгредієнти, і піти на пробіжку. theLime ділиться з вами простим способом, як можна заощадити час на приготуванні котлет.

Інгредієнти: фарш курячий або змішаний (600-800 г), молоко (250 г), хліб, цибуля (1 шт.), яйце (1 шт.), рослинна олія, панірувальні сухарі (100-200 г), сіль, перець , спеції.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Хліб ріжемо і замочуємо в злегка підігрітому молоці.

Фарш можна купити готовий або ж зробити самостійно, перекрутивши на м'ясорубці куряче філе або свинину, яловичину. Розм'якшений хліб також пропускаємо через м'ясорубку.

Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо дуже дрібними кубиками. Додаємо у фарш нарізану цибулю, яйце, солимо, перчимо. Ретельно перемішуємо все разом.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією.

Формуємо невеликі котлетки круглої форми, їх можна обваляти в панірувальних сухарях або без них. Викладаємо котлети на сковороду і обсмажуємо на сильному вогні з двох сторін до напівготовності, щоб утворилася скоринка.

Розігріваємо духовку до 180°С. Скляну форму для випічки змащуємо рослинною олією і викладаємо на неї обсмажені котлети. Ставимо в духовку і випікаємо 15-25 хвилин до готовності - в залежності від потужності духовки.

Подаємо з салатом і гарніром, наприклад, рисом або картоплею пюре.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні