Лайм

Готуємо вдома ніжні деруни з грибами: простий рецепт на вихідні

Ця страва сподобається навіть гурманам

На вихідних у багатьох з'являється натхнення готувати і балувати свою родину різними стравами. І якщо ви вже робили оладки з кабачка з хрусткою скоринкою, на цей раз пропонуємо вам урізноманітнити раціон дерунами з грибами. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: картопля (3-4 шт.), цибуля(1 шт.), яйце (1 шт.), борошно (70 г), сметана (200 г), шампіньйони (300-400 г), олія рослинна, сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю миємо, чистимо, натираємо на терці. Цибулю чистимо від лушпиння, натираємо на терці, відразу ж змішуємо з картоплею, щоб вона не почорніла. Додаємо сметану і борошно, перемішуємо, солимо, перчимо, додаємо яйце.

Печериці промиваємо під водою, зрізаємо темні плями на капелюшках і ніжках.

Ставимо каструлю з водою на плиту, солимо її, і коли вона закипить, проварюємо в ній гриби 5-7 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк. Ріжемо дрібно.

Розігріваємо сковороду і обсмажуємо їх на вершковому маслі до золотистої скоринки. Потім вводимо в суміш обсмажені печериці, перемішуємо. Знову розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї за допомогою ложки невеликі порції картопляно-грибної суміші.

Обсмажуємо з двох боків до рум'яної скоринки. Подаємо зі сметаною і зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні