Лайм

Як приготувати оладки з кабачка з хрусткою скоринкою: простий рецепт

Зробіть цю страву, щоб відчути смак літа

Якщо у вас на карантині з'явилося більше вільного часу, саме час поекспериментувати з новими стравами. Тим, хто вже робив деруни з сиром і зеленню, на цей раз пропонуємо приготувати кабачкові оладки. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.

Інгредієнти: кабачки (500-600 г), яйця (3 шт.), борошно (3-5 ст. л.), часник (1-2 зубчики), сіль (0,5 ч. л.), перець, сметана, зелень.

Фото: pinterest.ru

Приготування:

Кабачки миємо під проточною водою, витираємо, зрізаємо плодоніжки. Якщо кабачки великі (не молоді) - необхідно очистити шкірку і витягнути насіння.

Часник чистимо від лушпиння. Тремо на дрібній терці або пропускаємо через прес. Беремо велику терку і натираємо кабачки. Потім перекладаємо їх в миску, солимо і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб з них вийшла зайва рідина.

В окремій мисці змішуємо яйця з борошном, додаємо часник.

Віджимаємо кабачки: беремо в долоню трохи м'якоті та здавлюємо, перекладаємо вичавлені кабачки в іншу ємність. Повторюємо те ж саме з усією кабачковою масою. Додаємо до кабачків яєчно-борошняну суміш, перемішуємо.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо оладки ложкою і випікаємо на середньому вогні. Як тільки одна сторона зарум'яниться, перевертаємо і обсмажуємо другу. Викладаємо оладки на паперові рушники, щоб прибрати надлишки жиру.

Подаємо їх зі сметаною і зеленню.

Фото: pinterest.ru

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні