Якщо у вас на карантині з'явилося більше вільного часу, саме час поекспериментувати з новими стравами. Тим, хто вже робив деруни з сиром і зеленню, на цей раз пропонуємо приготувати кабачкові оладки. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.
Інгредієнти: кабачки (500-600 г), яйця (3 шт.), борошно (3-5 ст. л.), часник (1-2 зубчики), сіль (0,5 ч. л.), перець, сметана, зелень.
Приготування:
Кабачки миємо під проточною водою, витираємо, зрізаємо плодоніжки. Якщо кабачки великі (не молоді) - необхідно очистити шкірку і витягнути насіння.
Часник чистимо від лушпиння. Тремо на дрібній терці або пропускаємо через прес. Беремо велику терку і натираємо кабачки. Потім перекладаємо їх в миску, солимо і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб з них вийшла зайва рідина.
В окремій мисці змішуємо яйця з борошном, додаємо часник.
Віджимаємо кабачки: беремо в долоню трохи м'якоті та здавлюємо, перекладаємо вичавлені кабачки в іншу ємність. Повторюємо те ж саме з усією кабачковою масою. Додаємо до кабачків яєчно-борошняну суміш, перемішуємо.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо оладки ложкою і випікаємо на середньому вогні. Як тільки одна сторона зарум'яниться, перевертаємо і обсмажуємо другу. Викладаємо оладки на паперові рушники, щоб прибрати надлишки жиру.
Подаємо їх зі сметаною і зеленню.
- Раніше ми розповіли, як приготувати повітряні панкейки.
- Читайте також на theLime рецепт смачного пирога з м'ясом і грибами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.