Ні для кого не секрет, що жульен - це гаряча закуска з грибами. Найчастіше білими, печерицями або лисичками. До того ж її часто готують і з іншими продуктами - куркою, овочами, морепродуктами. Якщо ви вже спробували ароматні грибні котлети, пропонуємо повторити рецепт ситного жульєну з грибами та куркою.
Для приготування шести порцій закуски нам знадобляться наступні інгредієнти: печериці (300 г), куряче філе (500 г), твердий сир (200 г), цибуля (2 шт), пшеничне борошно (2 ст. ложки), вершки (300 мл), сіль і чорний перець (за смаком).
Як приготувати жульєн з грибами:
Відваріть куряче філе до готовності, дайте йому охолонути та наріжте дрібними кубиками. Далі наріжте гриби, викладіть їх на сковороду й трохи обсмажте.
Дрібно поріжте цибулю та додайте її до грибів. Смажте до повної готовності та лише після цього додайте на сковороду філе. Посоліть, поперчіть, добре все перемішайте та знімайте з вогню.
Обсмажте на сухій сковороді муку. Додайте вершки, посоліть, поперчіть та доведіть загальну масу до кипіння. Додайте до гарячої маси курку з грибами, перемішайте й знімайте з вогню.
Посипте майже готову страву тертим сиром та помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин.
Жульєн буде дуже смачним до страв з картоплі, рису та макаронів.
- Раніше ми також розповіли, що ще можна приготувати з курячого філе.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома м'ясні котлети з сирною начинкою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.