Лайм

Як приготувати смачний жульєн з куркою та печерицями: простий рецепт закуски

Для приготування страви знадобиться близько години часу

Ні для кого не секрет, що жульен - це гаряча закуска з грибами. Найчастіше білими, печерицями або лисичками. До того ж її часто готують і з іншими продуктами - куркою, овочами, морепродуктами. Якщо ви вже спробували ароматні грибні котлети, пропонуємо повторити рецепт ситного жульєну з грибами та куркою.

Для приготування шести порцій закуски нам знадобляться наступні інгредієнти: печериці (300 г), куряче філе (500 г), твердий сир (200 г), цибуля (2 шт), пшеничне борошно (2 ст. ложки), вершки (300 мл), сіль і чорний перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати жульєн з грибами:

Відваріть куряче філе до готовності, дайте йому охолонути та наріжте дрібними кубиками. Далі наріжте гриби, викладіть їх на сковороду й трохи обсмажте.

Дрібно поріжте цибулю та додайте її до грибів. Смажте до повної готовності та лише після цього додайте на сковороду філе. Посоліть, поперчіть, добре все перемішайте та знімайте з вогню.

Обсмажте на сухій сковороді муку. Додайте вершки, посоліть, поперчіть та доведіть загальну масу до кипіння. Додайте до гарячої маси курку з грибами, перемішайте й знімайте з вогню.

Посипте майже готову страву тертим сиром та помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин.

Жульєн буде дуже смачним до страв з картоплі, рису та макаронів.

  • Раніше ми також розповіли, що ще можна приготувати з курячого філе.
  • Читайте також на theLime, як приготувати вдома м'ясні котлети з сирною начинкою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні