Ні для кого не секрет, що жульен - це гаряча закуска з грибами. Найчастіше білими, печерицями або лисичками. До того ж її часто готують і з іншими продуктами - куркою, овочами, морепродуктами. Якщо ви вже спробували ароматні грибні котлети, пропонуємо повторити рецепт ситного жульєну з грибами та куркою.

Для приготування шести порцій закуски нам знадобляться наступні інгредієнти: печериці (300 г), куряче філе (500 г), твердий сир (200 г), цибуля (2 шт), пшеничне борошно (2 ст. ложки), вершки (300 мл), сіль і чорний перець (за смаком).

picture Фото: Pixabay

Як приготувати жульєн з грибами:

Відваріть куряче філе до готовності, дайте йому охолонути та наріжте дрібними кубиками. Далі наріжте гриби, викладіть їх на сковороду й трохи обсмажте.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Дрібно поріжте цибулю та додайте її до грибів. Смажте до повної готовності та лише після цього додайте на сковороду філе. Посоліть, поперчіть, добре все перемішайте та знімайте з вогню.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Обсмажте на сухій сковороді муку. Додайте вершки, посоліть, поперчіть та доведіть загальну масу до кипіння. Додайте до гарячої маси курку з грибами, перемішайте й знімайте з вогню.

Посипте майже готову страву тертим сиром та помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин.

Жульєн буде дуже смачним до страв з картоплі, рису та макаронів.

  • Раніше ми також розповіли, що ще можна приготувати з курячого філе.
  • Читайте також на theLime, як приготувати вдома м'ясні котлети з сирною начинкою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.