Лайм

Як запекти буженину на Великдень у духовці: простий рецепт до свята

Цю м'ясну страву прийнято ставити на стіл після довгого посту

Трохи більше тижня залишилося до Світлої неділі - Великодня, і багато господинь вже з головою поринули у приємні клопоти. Деякі намагаються заздалегідь планувати меню на святковий стіл, щоб вчасно купити продукти і встигнути приготувати все за списком. theLime вирішив поділитися з вами рецептом буженини, яка доповнить великодній сніданок.

Інгредієнти: окіст свинячий (1 кг), часник (10 зубчиків), гірчиця (3 ч. л.), розмарин сухий (1 ч. л.), паприка (0,5 ч. л.), спеції сухі (0,5 ч. л.), перець чорний мелений (0,5 ч. л.), сіль.

Фото: pinterest.com

Як приготувати буженину:

Беремо невелику миску і змішуємо все спеції та сіль. Часник чистимо, ріжемо. Свинину миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Робимо в м'ясі глибокі проколи і вставляємо в них шматочки часнику.

По всій поверхні рясно натираємо м'ясо спеціями і сіллю. Зверху також змащуємо м'ясо за допомогою силіконового пензлика гірчицею. Перекладаємо буженину в миску, загортаємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник маринуватися на 5-8 годин.

Дістаємо замариноване м'ясо, завертаємо в фольгу, кладемо на деко для запікання і залишаємо так на 1 годину. Потім ставимо деко в холодну духовку. Розігріваємо її до 180°С і випікаємо м'ясо півтори години. Потім вимикаємо її і залишаємо там м'ясо ще на 2 години.

Виймаємо м'ясо, знімаємо фольгу, перекладаємо буженину в ємність, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 4-6 годин. Потім дістаємо, нарізаємо і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень  

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем