Трохи більше тижня залишилося до Світлої неділі - Великодня, і багато господинь вже з головою поринули у приємні клопоти. Деякі намагаються заздалегідь планувати меню на святковий стіл, щоб вчасно купити продукти і встигнути приготувати все за списком. theLime вирішив поділитися з вами рецептом буженини, яка доповнить великодній сніданок.
Інгредієнти: окіст свинячий (1 кг), часник (10 зубчиків), гірчиця (3 ч. л.), розмарин сухий (1 ч. л.), паприка (0,5 ч. л.), спеції сухі (0,5 ч. л.), перець чорний мелений (0,5 ч. л.), сіль.
Як приготувати буженину:
Беремо невелику миску і змішуємо все спеції та сіль. Часник чистимо, ріжемо. Свинину миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Робимо в м'ясі глибокі проколи і вставляємо в них шматочки часнику.
По всій поверхні рясно натираємо м'ясо спеціями і сіллю. Зверху також змащуємо м'ясо за допомогою силіконового пензлика гірчицею. Перекладаємо буженину в миску, загортаємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник маринуватися на 5-8 годин.
Дістаємо замариноване м'ясо, завертаємо в фольгу, кладемо на деко для запікання і залишаємо так на 1 годину. Потім ставимо деко в холодну духовку. Розігріваємо її до 180°С і випікаємо м'ясо півтори години. Потім вимикаємо її і залишаємо там м'ясо ще на 2 години.
Виймаємо м'ясо, знімаємо фольгу, перекладаємо буженину в ємність, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 4-6 годин. Потім дістаємо, нарізаємо і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як зробити класичний холодець.
- Читайте також на theLime рецепт смачної паски.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.