Лайм

Готуємо до свят класичний холодець: простий рецепт і поради

Ця страва асоціюється у багатьох зі святковим застіллям

Напередодні Великодня все господині ретельно планують, які страви вони поставлять на святковий стіл. І якщо ви вже визначилися із закусками та стравами з печінки, приготуйте також холодець. theLime ділиться з вами його рецептом і порадами з приготування.

Інгредієнти: свинячі вуха (2 шт.), свинячі ніжки (2 шт.), курка (1,5-2 кг), цибуля (2-3 шт.), морква (2-3 шт.), лавровий лист (3 -4 шт.), перець чорний горошком (6-8 шт.), сіль, спеції, часник.

Фото: pinterest.com

Як приготувати холодець:

Свинячі вуха і ніжки необхідно заздалегідь замочити у воді кімнатної температури з додаванням оцту приблизно на години дві-три, а краще на всю ніч.

Порада: Обов'язково потрібно почистити їх від бруду, залишків крові, що згорнулася, зрізати нігті та інші непридатні до вживання частини.

Моркву і цибулю миємо, чистимо, нарізаємо не сильно дрібно.

Курку промиваємо під проточною водою, обробляємо і видаляємо зайвий жир і все, що може зіпсувати смак продукту.

Порада: Замість курки, можна покласти в холодець індичку, свинину чи яловичину.

Беремо велику каструлю і складаємо в неї очищені свинячі вуха, ніжки і частини курки.

Заливаємо інгредієнти водою (вони повинні бути повністю покриті нею на 2-3 см зверху) та доводимо до кипіння. Якщо утворилася піна - знімаємо її.

Порада: Першу воду після закипання краще злити і залити новою порцією чистої води.

Накриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні близько 6 годин, періодично знімаючи піну.

За годину до кінця кладемо нарізані овочі, перець і лавровий лист.

Порада: Солимо і перчимо холодець теж у кінці приготування.

Знімаємо холодець з плити і чекаємо, поки він охолоне.

Виймаємо відварене м'ясо, відокремлюємо його від кісток і хрящів, ріжемо його на шматочки і розкладаємо по судочкам або тарілкам.

Додаємо до нього відварені та нарізані овочі, часник, зелень за смаком.

Отриманий бульйон проціджуємо, а потім розливаємо його, покриваючи м'ясо і овочі.

Прибираємо холодець на ніч у холодильник на середню полицю.

Порада: Перед подачею знімаємо з поверхні холодцю топлене сало.

На наступний день подаємо з хріном або гірчицею.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг