Напередодні Великодня все господині ретельно планують, які страви вони поставлять на святковий стіл. І якщо ви вже визначилися із закусками та стравами з печінки, приготуйте також холодець. theLime ділиться з вами його рецептом і порадами з приготування.
Інгредієнти: свинячі вуха (2 шт.), свинячі ніжки (2 шт.), курка (1,5-2 кг), цибуля (2-3 шт.), морква (2-3 шт.), лавровий лист (3 -4 шт.), перець чорний горошком (6-8 шт.), сіль, спеції, часник.
Як приготувати холодець:
Свинячі вуха і ніжки необхідно заздалегідь замочити у воді кімнатної температури з додаванням оцту приблизно на години дві-три, а краще на всю ніч.
Порада: Обов'язково потрібно почистити їх від бруду, залишків крові, що згорнулася, зрізати нігті та інші непридатні до вживання частини.
Моркву і цибулю миємо, чистимо, нарізаємо не сильно дрібно.
Курку промиваємо під проточною водою, обробляємо і видаляємо зайвий жир і все, що може зіпсувати смак продукту.
Порада: Замість курки, можна покласти в холодець індичку, свинину чи яловичину.
Беремо велику каструлю і складаємо в неї очищені свинячі вуха, ніжки і частини курки.
Заливаємо інгредієнти водою (вони повинні бути повністю покриті нею на 2-3 см зверху) та доводимо до кипіння. Якщо утворилася піна - знімаємо її.
Порада: Першу воду після закипання краще злити і залити новою порцією чистої води.
Накриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні близько 6 годин, періодично знімаючи піну.
За годину до кінця кладемо нарізані овочі, перець і лавровий лист.
Порада: Солимо і перчимо холодець теж у кінці приготування.
Знімаємо холодець з плити і чекаємо, поки він охолоне.
Виймаємо відварене м'ясо, відокремлюємо його від кісток і хрящів, ріжемо його на шматочки і розкладаємо по судочкам або тарілкам.
Додаємо до нього відварені та нарізані овочі, часник, зелень за смаком.
Отриманий бульйон проціджуємо, а потім розливаємо його, покриваючи м'ясо і овочі.
Прибираємо холодець на ніч у холодильник на середню полицю.
Порада: Перед подачею знімаємо з поверхні холодцю топлене сало.
На наступний день подаємо з хріном або гірчицею.
- Раніше ми розповіли, як приготувати котлети в духовці та заощадити час.
- Читайте також на theLime рецепт печені з м'ясом на вечерю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.