Лайм

Готуємо вдома солодкі пончики на кефірі: простий рецепт на вихідні

Цей десерт готується за лічені хвилини

Вихідні у багатьох асоціюються з ледачим відпочинком і переглядом улюблених кінофільмів з чаєм і десертом. І якщо ви вже пробували робити кекси з ягідною начинкою, спробуйте також приготувати солодкі пончики. theLime ділиться з вами перевіреним і простим рецептом.

Інгредієнти: борошно пшеничне (400 г), кефір (400 мл), яйце (2 шт.), цукор (3 ст. л.), розпушувач (12 г), ванільний цукор (12 г), коньяк (1 ч. л.), сіль (0,25 ч. л.), олія рослинна, цукрова пудра.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування такого десерту підійде густий кефір або кисле молоко.

Беремо глибоку миску і виливаємо кефір в неї. Додаємо яйця, цукор і ванільний цукор, а також сіль. Все ретельно перемішуємо вінчиком, потім додаємо 1 ч. л. коньяку. Якщо у вас немає цього напою, можна додати горілку або бренді.

В окремому посуді просіюємо пшеничне борошно і розпушувач - це можна зробити навіть кілька разів. Справа в тому, що в ній можуть бути залишки пшениці, різні камінчики, грудочки і навіть нитки. Плюс, просіюючи через сито, ми насичуємо її киснем, що позначиться на якості нашого десерту.

Додаємо до рідких інгредієнтів просіяне борошно і розпушувач. Перемішуємо вінчиком до однорідності, щоб вийшло не дуже густе і не дуже рідке тісто.

Смажити пончики найкраще у фритюрі. Для цього беремо невеликий сотейник і виливаємо в нього рослинну олію, щоб вона заповнила хоча б його половину. Чекаємо, поки масло добре прогріється.

Беремо чайною ложкою порцію тіста і швидко опускаємо у фритюр за допомогою іншої ложки. Повинен вийде круглий пончик. Смажимо до золотистої скоринки, потім виймаємо за допомогою шумівки.

Викладаємо пончики на паперові рушники, щоб увібралося зайва олія. Перед подачею їх можна прикрасити цукровою пудрою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки