Вихідні у багатьох асоціюються з ледачим відпочинком і переглядом улюблених кінофільмів з чаєм і десертом. І якщо ви вже пробували робити кекси з ягідною начинкою, спробуйте також приготувати солодкі пончики. theLime ділиться з вами перевіреним і простим рецептом.
Інгредієнти: борошно пшеничне (400 г), кефір (400 мл), яйце (2 шт.), цукор (3 ст. л.), розпушувач (12 г), ванільний цукор (12 г), коньяк (1 ч. л.), сіль (0,25 ч. л.), олія рослинна, цукрова пудра.
Приготування:
Для приготування такого десерту підійде густий кефір або кисле молоко.
Беремо глибоку миску і виливаємо кефір в неї. Додаємо яйця, цукор і ванільний цукор, а також сіль. Все ретельно перемішуємо вінчиком, потім додаємо 1 ч. л. коньяку. Якщо у вас немає цього напою, можна додати горілку або бренді.
В окремому посуді просіюємо пшеничне борошно і розпушувач - це можна зробити навіть кілька разів. Справа в тому, що в ній можуть бути залишки пшениці, різні камінчики, грудочки і навіть нитки. Плюс, просіюючи через сито, ми насичуємо її киснем, що позначиться на якості нашого десерту.
Додаємо до рідких інгредієнтів просіяне борошно і розпушувач. Перемішуємо вінчиком до однорідності, щоб вийшло не дуже густе і не дуже рідке тісто.
Смажити пончики найкраще у фритюрі. Для цього беремо невеликий сотейник і виливаємо в нього рослинну олію, щоб вона заповнила хоча б його половину. Чекаємо, поки масло добре прогріється.
Беремо чайною ложкою порцію тіста і швидко опускаємо у фритюр за допомогою іншої ложки. Повинен вийде круглий пончик. Смажимо до золотистої скоринки, потім виймаємо за допомогою шумівки.
Викладаємо пончики на паперові рушники, щоб увібралося зайва олія. Перед подачею їх можна прикрасити цукровою пудрою.
- Раніше ми розповіли, в чому секрет тіста для піци.
- Читайте також на theLime, як приготувати ароматний цибулевий пиріг вдома.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.