Якщо ви давно не пекли улюблені десерти з дитинства, такі як торт сметанник або медовик, саме час приготувати їх для сім'ї. Тим більше, що в нинішній час цей процес можна спростити і прискорити. theLime ділиться з вами швидким рецептом Наполеона.
Найскладніше в приготуванні класичного торта Наполеон - це, звичайно ж, замісити і розкачати тісто. Щоб полегшити цей процес, можна купити готове листкове бездріжджове тісто - з ним торт вийде нітрохи не гірше.
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто (1 пачка), молоко (500 мл), вершкове масло 82,5% (100 г), яйце (1 шт.), цукор (100-130 г), борошно (50 г), ванільний цукор (1 пакетик).
Приготування:
За півгодини до початку приготування упаковку листкового тіста необхідно викласти з морозилки (холодильника). Кожен пласт тіста перекладаємо в окремий поліетиленовий пакет. Вершкове масло заздалегідь виставляємо або розм'якшуємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Займемося заварним кремом. Для цього беремо 200 мл молока, додаємо в нього цукор, яйце і борошно, розмішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. У каструлі з товстим дном доводимо до кипіння 300 мл молока, що залишилося, потім поступово вливаємо яєчно-борошняну суміш, проварюємо близько 5 хвилин, не забуваючи помішувати вінчиком. Майже в самому кінці всипаємо в суміш пакетик ванільного цукру.
Коли суміш загусла, знімаємо її з плити і накриваємо харчовою плівкою. Чекаємо, поки крем холоне. Потім перекладаємо його в миску, додаємо розтале вершкове масло і збиваємо міксером приблизно 3 хвилини. Тепер займаємося коржами.
Деко для випічки застилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього розморожене листкове тісто, порізане на коржі. Злегка наколюємо їх виделкою, щоб тісто піднялося в процесі випікання.
Розігріваємо духовку до 200°С. Випікаємо коржі близько 30 хвилин - за цей час вони повинні добре підрум'янитися. Перекладаємо готові коржі на решітку, щоб вони швидше остигли. Кожен корж поділяємо на дві частини.
Приступаємо до збірки: викладаємо перший корж, змащуємо його кремом, потім наступний, шар крему і так далі. Якщо залишилися обрізки з коржів, подрібнюємо їх у крихту, посипаємо верхній корж і боки тортика.
Прибираємо торт на годину-півтори в холодильник, щоб коржі добре просочилися.
Подаємо з чаєм.
- Раніше ми розповіли, як приготувати різнокольорові макаруни вдома.
- Читайте також на theLime, як можна урізноманітнити класичний торт Медовик.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.