Лайм

Простий рецепт Наполеона: як приготувати вдома кремовий торт

За допомогою елементарного лайфхаку зробити це стало ще простіше

Якщо ви давно не пекли улюблені десерти з дитинства, такі як торт сметанник або медовик, саме час приготувати їх для сім'ї. Тим більше, що в нинішній час цей процес можна спростити і прискорити. theLime ділиться з вами швидким рецептом Наполеона.

Найскладніше в приготуванні класичного торта Наполеон - це, звичайно ж, замісити і розкачати тісто. Щоб полегшити цей процес, можна купити готове листкове бездріжджове тісто - з ним торт вийде нітрохи не гірше.

Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто (1 пачка), молоко (500 мл), вершкове масло 82,5% (100 г), яйце (1 шт.), цукор (100-130 г), борошно (50 г), ванільний цукор (1 пакетик).

Фото: pinterest.com

Приготування:

За півгодини до початку приготування упаковку листкового тіста необхідно викласти з морозилки (холодильника). Кожен пласт тіста перекладаємо в окремий поліетиленовий пакет. Вершкове масло заздалегідь виставляємо або розм'якшуємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Займемося заварним кремом. Для цього беремо 200 мл молока, додаємо в нього цукор, яйце і борошно, розмішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. У каструлі з товстим дном доводимо до кипіння 300 мл молока, що залишилося, потім поступово вливаємо яєчно-борошняну суміш, проварюємо близько 5 хвилин, не забуваючи помішувати вінчиком. Майже в самому кінці всипаємо в суміш пакетик ванільного цукру.

Коли суміш загусла, знімаємо її з плити і накриваємо харчовою плівкою. Чекаємо, поки крем холоне. Потім перекладаємо його в миску, додаємо розтале вершкове масло і збиваємо міксером приблизно 3 хвилини. Тепер займаємося коржами.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього розморожене листкове тісто, порізане на коржі. Злегка наколюємо їх виделкою, щоб тісто піднялося в процесі випікання.

Розігріваємо духовку до 200°С. Випікаємо коржі близько 30 хвилин - за цей час вони повинні добре підрум'янитися. Перекладаємо готові коржі на решітку, щоб вони швидше остигли. Кожен корж поділяємо на дві частини.

Приступаємо до збірки: викладаємо перший корж, змащуємо його кремом, потім наступний, шар крему і так далі. Якщо залишилися обрізки з коржів, подрібнюємо їх у крихту, посипаємо верхній корж і боки тортика.

Прибираємо торт на годину-півтори в холодильник, щоб коржі добре просочилися.

Подаємо з чаєм.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг