Лайм

Печемо вдома віденські вафлі на сніданок: інгредієнти та простий рецепт

Приготуйте незвичний десерт

Якщо до вас раптом нагрянули неочікувані гості, а солодощів до чаю у вас немає, приготуйте хрусткі вафлі з простих інгредієнтів, які завжди знайдуться в холодильнику. theLime ділиться рецептом віденських вафель, перед якими не встоїть ніхто.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), цукор (100 г), молоко 2,5% (250 мл), масло вершкове 72% (200 г), борошно пшеничне (350 г), сік лимонний (1 ст. л.) , розпушувач (2 ч. л.).

Також знадобиться електровафельниця або спеціальні силіконові форми для вафель.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло розтанути.

У мисці збиваємо розм'якшене масло і цукор - це можна зробити як вручну, так і за допомогою міксера.

Додаємо в суміш яйця і продовжуємо збивати.

Потім вливаємо молоко - бажано, щоб воно було кімнатної температури. Продовжуємо збивати на низьких оборотах.

Видавлюємо сік лимона в ложку і додаємо до тіста.

Просіваємо в тісто борошно з розпушувачем, перемішуємо знову. Виходить тісто по консистенції як на оладки.

Змащуємо вафельницу маслом за допомогою силіконового пензлика, добре розігріваємо її.

Розливаємо тісто у форми - на одну вафлю необхідно приблизно 2 ст. л. тіста.

Закриваємо кришку і випікаємо приблизно 5 хвилин - до рум'яної скоринки.

Якщо у вас немає вафельниці - можна зробити вафлі в спеціальних формах в духовці.

Розігріваємо заздалегідь духовку до температури 220°С.

Форми для вафель змащуємо рослинною олією і виливаємо в них тісто.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо близько 8-10 хвилин.

Потім виймаємо вафлі з формочок і викладаємо на деко, знову ставимо у духовку. Чекаємо, поки вони підрум'яняться, потім дістаємо (це близько 5 хвилин).

Подаємо вафлі з ягодами, медом, джемом, кулькою морозива або згущеним молоком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як зробити безалкогольний мохіто в домашніх умовах: простий рецепт

Як зробити безалкогольний мохіто в домашніх умовах - простий рецепт, який точно сподобається вам і вашим гостям

Можна тримати до повного пожовтіння листя: коли краще викопувати тюльпани

Чому тюльпани не можна викопувати відразу після цвітіння, коли це необхідно робити, а також при якій температурі зберігати цибулини 

Уникайте цих візерунків: стилісти назвали принти, які надають віку

Стилісти розповіли, які принти в одязі візуально можуть зістарити образ – їх краще не обирати жінкам