Якщо до вас раптом нагрянули неочікувані гості, а солодощів до чаю у вас немає, приготуйте хрусткі вафлі з простих інгредієнтів, які завжди знайдуться в холодильнику. theLime ділиться рецептом віденських вафель, перед якими не встоїть ніхто.
Інгредієнти: яйця (3 шт.), цукор (100 г), молоко 2,5% (250 мл), масло вершкове 72% (200 г), борошно пшеничне (350 г), сік лимонний (1 ст. л.) , розпушувач (2 ч. л.).
Також знадобиться електровафельниця або спеціальні силіконові форми для вафель.
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло розтанути.
У мисці збиваємо розм'якшене масло і цукор - це можна зробити як вручну, так і за допомогою міксера.
Додаємо в суміш яйця і продовжуємо збивати.
Потім вливаємо молоко - бажано, щоб воно було кімнатної температури. Продовжуємо збивати на низьких оборотах.
Видавлюємо сік лимона в ложку і додаємо до тіста.
Просіваємо в тісто борошно з розпушувачем, перемішуємо знову. Виходить тісто по консистенції як на оладки.
Змащуємо вафельницу маслом за допомогою силіконового пензлика, добре розігріваємо її.
Розливаємо тісто у форми - на одну вафлю необхідно приблизно 2 ст. л. тіста.
Закриваємо кришку і випікаємо приблизно 5 хвилин - до рум'яної скоринки.
Якщо у вас немає вафельниці - можна зробити вафлі в спеціальних формах в духовці.
Розігріваємо заздалегідь духовку до температури 220°С.
Форми для вафель змащуємо рослинною олією і виливаємо в них тісто.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо близько 8-10 хвилин.
Потім виймаємо вафлі з формочок і викладаємо на деко, знову ставимо у духовку. Чекаємо, поки вони підрум'яняться, потім дістаємо (це близько 5 хвилин).
Подаємо вафлі з ягодами, медом, джемом, кулькою морозива або згущеним молоком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома солодкі пончики на кефірі.
- Читайте також на theLime простий рецепт Наполеона.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.