Лайм

Печемо вдома віденські вафлі на сніданок: інгредієнти та простий рецепт

Приготуйте незвичний десерт

Якщо до вас раптом нагрянули неочікувані гості, а солодощів до чаю у вас немає, приготуйте хрусткі вафлі з простих інгредієнтів, які завжди знайдуться в холодильнику. theLime ділиться рецептом віденських вафель, перед якими не встоїть ніхто.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), цукор (100 г), молоко 2,5% (250 мл), масло вершкове 72% (200 г), борошно пшеничне (350 г), сік лимонний (1 ст. л.) , розпушувач (2 ч. л.).

Також знадобиться електровафельниця або спеціальні силіконові форми для вафель.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло розтанути.

У мисці збиваємо розм'якшене масло і цукор - це можна зробити як вручну, так і за допомогою міксера.

Додаємо в суміш яйця і продовжуємо збивати.

Потім вливаємо молоко - бажано, щоб воно було кімнатної температури. Продовжуємо збивати на низьких оборотах.

Видавлюємо сік лимона в ложку і додаємо до тіста.

Просіваємо в тісто борошно з розпушувачем, перемішуємо знову. Виходить тісто по консистенції як на оладки.

Змащуємо вафельницу маслом за допомогою силіконового пензлика, добре розігріваємо її.

Розливаємо тісто у форми - на одну вафлю необхідно приблизно 2 ст. л. тіста.

Закриваємо кришку і випікаємо приблизно 5 хвилин - до рум'яної скоринки.

Якщо у вас немає вафельниці - можна зробити вафлі в спеціальних формах в духовці.

Розігріваємо заздалегідь духовку до температури 220°С.

Форми для вафель змащуємо рослинною олією і виливаємо в них тісто.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо близько 8-10 хвилин.

Потім виймаємо вафлі з формочок і викладаємо на деко, знову ставимо у духовку. Чекаємо, поки вони підрум'яняться, потім дістаємо (це близько 5 хвилин).

Подаємо вафлі з ягодами, медом, джемом, кулькою морозива або згущеним молоком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні