Лайм

Печемо паски по-домашньому: рецепт ідеальної випічки на свято

Приготувати її зможе навіть господиня-початківець

Напередодні Великодня чимало господинь шукають ідеальний рецепт паски. Хтось робить традиційну паску без надмірностей, а хтось - італійський кекс Панеттоне або складну в приготуванні паску краффін. theLime подібрав для вас рецепт домашньої паски, яка вийде навіть у молодої і недосвідченої господині.

Інгредієнти для паски: борошно (250 г), цукор (80 г), ванільний цукор (1 ч. л.), жовтки (4 шт.), молоко (100 мл), мед (15 г), сухі дріжджі (12-14 г), вершкове масло (100 г), цедра 1 апельсина, родзинки.

Інгредієнти для глазурі: цукор (200 г), білок (100 г).

З цієї кількості інгредієнтів виходить одна середня паска або дві невеликі.

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибокій мисці просіюємо борошно через сито. Яйця заздалегідь виставляємо, щоб вони стали кімнатної температури. Відокремлюємо жовтки від білків. Молоко злегка підігріваємо - до температури 30-40°С.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. З'єднуємо спочатку всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, цукор, ванільний цукор і сухі дріжджі. В іншому посуді змішуємо жовтки, тепле молоко, мед і розтоплене вершкове масло, ретельно перемішуємо.

Потім виливаємо рідкі інгредієнти в сухі та замішуємо тісто вручну або за допомогою комбайна. Миємо апельсин і тремо на терці цедру, додаємо її в тісто. Потім тісто накриваємо і ставимо в тепле тихе місце на 3 години. Якщо у вас досить прохолодно вдома, включіть духовку, щоб у ній була температура 40°С, і поставте його туди.

Родзинки заливаємо окропом на 10-15 хвилин, потім зливаємо зайву воду і викладаємо їх на паперові рушники. Після того, як тісто піднялося, вмішуємо в нього родзинки. Потім кладемо тісто в форму для випічки і знову ставимо в тепле місце, чекаємо, поки воно підійде.

Коли тісто збільшиться в розмірах, ставимо в заздалегідь розігріту до 160°С духовку і випікаємо 20-25 хвилин. Для глазурі беремо білки і цукор. Ставимо миску з інгредієнтами для глазурі на водяну баню і помішуємо, поки цукор повністю не розчиниться.

Знімаємо з плити і збиваємо міксером або вінчиком до утворення густої та щільної маси. Готові паски виймаємо з духовки, прикрашаємо глазур'ю і іншим декором на ваш смак.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво