Лайм

Як приготувати паску на півлітра молока: простий рецепт до свята

Спробуйте зробити її на Великдень

У кожної господині повинен бути свій перевірений часом рецепт паски. І якщо ви поки не навчилися пекти бездріжджову паску, спробуйте зробити паску на півлітра молока. theLime підібрав для вас рецепт до Великодня.

Інгредієнти для паски: борошно (1 кг), молоко (0,5 л), пресовані дріжджі (60 г), яйця (6 шт.), масло (180 г), цукор (250 г), родзинки (250 г), ванільний цукор (1 ч. л.).

Інгредієнти для глазурі: цукор (100 г), білок (2 шт.), сіль (щіпка).

Фото: instagram.com

Приготування:

У велику миску просіваємо через сито все борошно. Підігріваємо молоко, виливаємо його в окрему ємність і повністю розчиняємо в ньому пресовані дріжджі. Додаємо туди 0,5 кг просіяного борошна і замішуємо тісто.

Накриваємо тісто чистим рушником і ставимо в тихе тепле місце приблизно на півгодини. За цей час воно має добре піднятися і збільшитися вдвічі. Тим часом відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром і ванільним цукром, а білки з сіллю збиваємо до стану крутої піни.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додаємо в тісто розтоплене масло і жовтки, перетерті з цукром. Перемішуємо і вводимо збиті з сіллю білки.

Замішуємо тісто, поступово додаючи борошно, що залишилося. Додаємо її його до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Накриваємо тісто і ставимо в тихе тепле місце на 1 годину. Родзинки промиваємо в чистій воді, відокремлюємо сміття. Заливаємо їх окропом на 15 хвилин, потім зливаємо воду, викладаємо на паперові рушники. Також його можна присипати борошном або крохмалем.

Вводимо родзинки в тісто, рівномірно розподіляючи його, залишаємо тісто ще на 15 хвилин. Потім розкладаємо тісто у паперові форми, заповнюючи одну третину обсягу. Знову накриваємо рушником і чекаємо, поки тісто підніметься у формах.

Розігріваємо духовку до 100°С і ставимо паски на 10 хвилин. Потім збільшуємо температуру до 180°С і випікаємо ще 20-30 хвилин. Для приготування глазурі беремо білки, сіль і цукор та збиваємо вінчиком до стійких піків.

Дістаємо паски з духовки і змащуємо білковою глазур'ю, поки вони не охололи.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Вміють надихати і організовувати: які знаки Зодіаку вважають лідерами у компанії друзів

Деякі знаки Зодіаку є сильними особистостями та природженими лідерами. Серед них - Овен, Скорпіон, Стрілець, Козеріг

Так ви ще не готували: рецепт лінивих голубців, які нагадують плов

Як у домашніх умовах приготувати ліниві голубці з грибами та квашеною капустою, щоб урізноманітнити своє повсякденне меню

Чим підживити часник, щоб головки були великими і здоровими

Курячий послід або курник - добриво, яке допоможе збільшити головки часнику - як розводити курячий послід для підживлення часнику