Після святкового застілля на Великдень з безліччю ситних і смачних страв хочеться чогось простого і нехитрого. Наприклад, курячого бульйону з вермішеллю. theLime підібрав для вас рецепт такого супу для розвантаження після свят.
Інгредієнти: гомілки, стегна, крила та інші частини курки (600-700 г), цибуля ріпчаста (2 шт.), картопля (3-5 шт.), морква (1 шт.), тонка вермішель (3 ст. л.), вершкове масло (1-2 ч. л.), кріп, сіль, мелений перець.
Приготування:
Курячі гомілки, стегна, крила або інші частини ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, чекаємо, поки закипить. Знімаємо піну, додаємо цілу очищену цибулину, варимо на слабкому вогні 40-50 хвилин, за 15 хвилин до готовності - солимо.
Потім виймаємо частини курки з бульйону і цибулю. Цибулю викидаємо. Бульйон проціджуємо через сито. Далі можна продовжити варити в бульйоні або ж частина бульйону відлити, а другу розбавити водою.
Картопля миємо, чистимо. У каструлю з бульйоном додаємо нарізану кубиком картоплю, варимо 15 хвилин від моменту закипання. Беремо цибулю і моркву, миємо їх і чистимо. Цибулю нарізаємо дрібно, морква тремо на терці.
У сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, обсмажуємо на ньому цибулю з морквою. Додаємо зажарку в бульйон. Куряче м'ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо соломкою, потім відправляємо назад в суп.
Додаємо в суп дрібну вермішель - наприклад, павутинки або зірочки. Кріп моєму, дрібно ріжемо і додаємо в самому кінці. Солимо, перчимо до смаку.
Знімаємо суп з вогню, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися.
- Раніше ми розповіли, як зробити хрусткі деруни з сиром і часником.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома смачний плов із м'ясом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.