Лайм

Як приготувати легкий курячий суп для розвантаження після пасхального столу: простий рецепт

З цим супом ви відновите свої сили

Після святкового застілля на Великдень з безліччю ситних і смачних страв хочеться чогось простого і нехитрого. Наприклад, курячого бульйону з вермішеллю. theLime підібрав для вас рецепт такого супу для розвантаження після свят.

Інгредієнти: гомілки, стегна, крила та інші частини курки (600-700 г), цибуля ріпчаста (2 шт.), картопля (3-5 шт.), морква (1 шт.), тонка вермішель (3 ст. л.), вершкове масло (1-2 ч. л.), кріп, сіль, мелений перець.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Курячі гомілки, стегна, крила або інші частини ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, чекаємо, поки закипить. Знімаємо піну, додаємо цілу очищену цибулину, варимо на слабкому вогні 40-50 хвилин, за 15 хвилин до готовності - солимо.

Потім виймаємо частини курки з бульйону і цибулю. Цибулю викидаємо. Бульйон проціджуємо через сито. Далі можна продовжити варити в бульйоні або ж частина бульйону відлити, а другу розбавити водою.

Картопля миємо, чистимо. У каструлю з бульйоном додаємо нарізану кубиком картоплю, варимо 15 хвилин від моменту закипання. Беремо цибулю і моркву, миємо їх і чистимо. Цибулю нарізаємо дрібно, морква тремо на терці.

У сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, обсмажуємо на ньому цибулю з морквою. Додаємо зажарку в бульйон. Куряче м'ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо соломкою, потім відправляємо назад в суп.

Додаємо в суп дрібну вермішель - наприклад, павутинки або зірочки. Кріп моєму, дрібно ріжемо і додаємо в самому кінці. Солимо, перчимо до смаку.

Знімаємо суп з вогню, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці - у вас є 11 секунд

Головоломки корисні для тренування мозку - знайдіть на картинках 5 відмінностей

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка