Лайм

Як приготувати вдома смачний плов з м'ясом: найпростіший рецепт

Рецепт розрахований на шість повноцінних порцій

Як і будь-яку іншу страву, плов можна приготувати по-різному. При цьому найпопулярнішим і зовсім нескладним є рецепт плову з м'ясом. Ця страва завжди чудово урізноманітнює стіл та порадує любителів поїсти смачно та ситно.

Щоб приготувати шість порцій такого плову, нам знадобляться наступні інгредієнти: рис (2 склянки), свинина (500 г), морква (2 шт), цибуля (2 шт), часник (1 головка), рослинна олія (50 мл), сіль, перець та інші спеції - за смаком. Будьте готові витратити трохи більше години.

Фото: Pixabay

Як приготувати плов з м'ясом:

Ретельно промийте м'ясо, обсушіть та розріжте його на невеликі шматочки. Після цього помийте та наріжте тонкими півкільцями цибулю. Очистіть моркву, промийте та наріжте соломкою.

Далі необхідно зробити зірвак (основу плову - м'ясо, морква, цибуля та спеції). Для цього розігрійте казанок і налийте до нього рослинне масло. Викладіть цибулю та смажте до золотистого кольору 5-7 хвилин. Не забувайте помішувати.

Викладіть м'ясо та продовжуйте готувати до стану, коли воно покриється засмаженою скоринкою. Зазвичай це займає близько 10 хвилин. Після цього додайте моркву та обсмажуйте ще 3-5 хвилин.

Тим часом закип'ятіть чайник і залийте окропом обсмажені овочі з м'ясом. Додайте сіль, перець, інші спеції та варіть на середньому вогні близько 20 хвилин. Після цього додайте рис і обережно розрівняйте його по поверхні (з овочами і м'ясом не змішуйте).

Додайте до рису часник, долийте води, щоб вона покрила рис на 2 см і варіть плов на хорошому вогні без кришки до повного випаровування рідини. Приблизно 10-15 хвилин.

Дочекайтеся випаровування води та зробіть вогонь мінімальним. Ручкою ложки зробіть у плові кілька отворів, накрийте кришкою і дайте страві настоятися близько 15 хвилин. Після цього плов можна сміливо подавати на стіл.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято