Лайм

Як зробити хрусткі деруни з сиром та часником: детальний рецепт

Спробуйте зробити їх на вихідних

Для того, щоб влаштувати святкову вечерю з сім'єю, необхідно не так вже й багато - смачна домашня їжа та тепла атмосфера. І якщо ви вже пробували робити деруни з грибами, приготуйте на цей раз їх із сиром і часником. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: картопля (8 шт.), цибуля (1 шт.), сир (100 г), часник (2 зубчики), пшеничне борошно (3 ст. л.), рослинна олія (50 мл), яйця (2 шт. ), сіль, мелений чорний перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю миємо під проточною водою, очищаємо від шкірки. Лук також промиваємо, чистимо від лушпиння. Тремо на дрібній терці картоплю і цибулю поперемінно, відразу змішуємо, щоб картопля не почорніла.

Сир також тремо на терці в окрему миску. Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес, змішуємо з сіллю, перцем та іншими спеціями за смаком. Змішуємо всі інгредієнти, якщо суміш рідка - додаємо трохи борошна.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо ложкою картопляну масу, формуючи акуратні коржі. Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до появи золотистої скоринки. Можна трошки потримати із закритою кришкою. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.

Подаємо зі сметаною.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни